Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Γαρίδες κοκτέιλ


Υλικά για 4 άτομα
800 γρ. γαρίδες νο 2
1 Αγγούρι τριμμένο (στημένο)
υλικά σάλτσας
150 γρμ. κέτσαπ
300 γρμ μαγιονέζα
60 γρμ.κρεμα γάλακτος
1 σφηνάκι ούζο ricar
1 σφηνάκι κονιάκ
Λίγες σταγόνες tabasco
Χυμός από 1 λεμόνι


Εκτέλεση συνταγής
Ρίχνετε τις γαρίδες σε βραστό νερό με αλάτι ξύδι και φύλλο δάφνης και βράστε για 6-8 λεπτά. Κατεβάζετε από τη φωτιά και τις σουρώνετε.
Αφαιρέστε τα κελύφη και το μαύρο έντερο από τη ράχη τους, αλλά κρατάτε τα κεφάλια και την ουρά από τις γαρίδες, που θα χρησιμοποιήσετε για να στολίσετε το ποτήρι ή το μπολ που θα τις σερβίρετε.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα κοκτέιλ, αναμειγνύοντας την κέτσαπ, μαγιονέζα ,κονιάκ, ούζο γαλλικό ρικαρ και προσθέτετε όσο Ταπάσκο και χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο.
Αφού κρυώσουν οι γαρίδες τις ψιλοκόβετε, τις αναμειγνύετε με τη σάλτσα κοκτέιλ, και τις μοιράζετε σε ποτήρια του κοκτέιλ όπου έχετε βάλει το τριμμένο φρέσκο αγγούρι ,στολίζετε το καθένα με δύο μεγάλες, ολόκληρες γαρίδες.









Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος










romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: