Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Σπαγγέτι με λιαστή ντομάτα & ανθότυρο


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 -5 άτομα

500 γρμ. σπαγγέτι Ν.7
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
300 γρ. λιαστές ντομάτες λεπτές λωρίδες
25 φύλλα βασιλικού
200 γρ. ανθότυρο η μυζήθρα
Αλάτι ,πιπέρι.
1 κ.σ .Ξύσμα από λεμόνι
2-3 φύλλα βασιλικό

Εκτέλεση συνταγής
Βράζετε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
Σε τηγάνι , ρίξτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο για 20 δευτερόλεπτα, σε δυνατή φωτιά.
Προσθέστε τα ζυμαρικά ζεστά χωρίς να τα κρυώσετε και σοτάρουμε για μισό λεπτό ακόμη.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, το χυμό και το ξύσμα, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρετε από τη φωτιά.
ψιλοκόβουμε τα φύλλα του βασιλικού και ρίξτε και το ανθότυρο κομμένο χονδρά κομμάτια .

Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.









Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος









Δεν υπάρχουν σχόλια: