Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Στο ΦΕΚ η αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ… Ποιες υπηρεσίες κλείνουν, ποιες ιδρύονται στην Ήπειρο!


Στην πράξη περνά πλέον η αναδιάρθρωση της Αστυνομίας, καθώς δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, το Προεδρικό Διάταγμα, με όλες τις αλλαγές που επιφέρει.
Στο Νομό Ιωαννίνων καταργούνται ο Σταθμός Τροχαίας Μετσόβου, το Αστυνομικό Τμήμα Πυρσόγιαννης και το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά. Διατηρούνται τελικά οι υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης στην Καστανή και στο Κεφαλόβρυσο ενώ ιδρύεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων ιδρύεται και μια νέα υπηρεσία. Πρόκειται για την Άμεση Δράση, η οποία θα έχει κρίσιμο επιχειρησιακό ρόλο.
Ιδρύεται το νέο Αστυνομικό Τμήμα Δωδώνης, ενώ μετονομάζονται ορισμένα τμήματα τα οποία θα ανταποκρίνονται πλέον στα όρια των καλλικρατικών δήμων.

Αναλυτικά και σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο Προεδρικό Διάταγμα, στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων θα λειτουργούν το Επιτελείο και οι ακόλουθες υπηρεσίες:
1. Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων

2. Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων
3. Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων
4. Τμήμα Άμεσης Δράσης
5. Τμήμα Μεταγωγών- Δικαστηρίων
6. Αστυνομικό Τμήμα Δωδώνης
7. Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας
8. Αστυνομικό Τμήμα Πωγωνίου
9. Αστυνομικό Τμήμα Ζαγορίου
10. Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου
11. Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας
12. Αστυνομικό Τμήμα Βορείων Τζουμέρκων
13. Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας
14. Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων
15. Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου
16. Α’ και Β’ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου
17. Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Μέρτζιανης
18. Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς.

Έδρες των Αστυνομικών Τμημάτων θα είναι οι αντίστοιχοι δήμοι, ενώ δεν επέρχεται καμία μεταβολή στα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης τα οποία θα εξακολουθούν να έχουν έδρες την Πυρσόγιαννη, το Κεφαλόβρυσο, το Δελβινάκι και την Καστανή.

ΑΡΤΑ
Στην Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας θα λειτουργούν το Επιτελείο καθώς και το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας, το Τμήμα Ασφάλειας και το Τμήμα Τροχαίας. Στο Νομό θα λειτουργούν ακόμη το Αστυνομικό Τμήμα Γεωργίου Καραϊσκάκη και το Αστυνομικό Τμήμα Κεντρικών Τζουμέρκων.

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας λειτουργούν το Επιτελείο, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας, το Αστυνομικό Τμήμα Ηγουμενίτσας και το Τμήμα Τροχαίας. Στο Νομό θα λειτουργούν το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών, το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς, το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Ηγουμενίτσας και το αντίστοιχο στη Σαγιάδα, το Α’ και Β’ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών.
Διατηρούνται οι Αστυνομικοί Σταθμοί στο Μαργαρίτι και την Πέρδικα καθώς και ο Αστυνομικός Σταθμός Συβότων.


ΠΡΕΒΕΖΑ
Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας, λειτουργούν το Επιτελείο, το Αστυνομικό Τμήμα, το Τμήμα Ασφάλειας, το Τμήμα Τροχαίας κι ακόμη στο Νομό θα λειτουργούν το Αστυνομικό Τμήμα Φαναρίου, το Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού, ενώ διατηρείται ο Αστυνομικός Σταθμός Θεσπρωτικού, ο Αστυνομικός Σταθμός Λούρου και ο Αστυνομικός Σταθμός Πάργας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: