Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Με ποιούς μπλέξαμε... Κατρούγκαλος, τo πλουσιόπαιδο του Παλαιού Ψυχικού και οι ανώτερες συντάξεις των 600 ευρώ


Το πλουσιόπαιδο του Παλαιού Ψυχικού που δεν θα το γνώριζε ούτε ο θυρωρός της Κουμουνδούρου εάν δεν ανέβαινε στο τυχοδιωκτικό τρενάκι του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, επιχειρεί να απολογηθεί με ένα σκασμό ψεύδη για τα αμοραλιστικά σχέδιά του με τις συντάξεις.

Την ίδια ώρα οι αερετζήδες του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν εντολή στην μεταβατική κυβέρνηση να αναβάλει τον φόρο 23% στα φροντιστήρια που επινόησαν οι ίδιοι μέσα στις εμμονές τους-παρότι οι περισσότεροι από δαύτους έχουν αποφοιτήσει από κολλέγια στα οποία στέλνουν ήδη και τα παιδιά τους.
Για «εντελώς κατασκευασμένη είδηση», έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος αναφερόμενος στο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, για συντάξεις 600 ευρώ. 
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ στον Τάκη Χατζή και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο είπε χαρακτηριστικά: «Τρελός είμαι να δώσω συντάξεις 600 ευρώ». 
Όπως ισχυρίστηκε ο κ. Κατρούγκαλος, «ο λόγος που συγκροτήθηκε η επιτροπή είναι για να μην γίνουν μειώσεις συντάξεων».  
«Στο μνημόνιο περιλαμβάνεται ως δέσμευση η υποχρέωση να συνεχίσουμε τις δεσμεύσεις του 2010 και 11 που φέρνουν μειώσεις των συντάξεων. Αντί να επιμείνουν στην εφαρμογή να μας δώσουν τη δυνατότητα να υποβάλλουμε μια δικη μας πρόταση αυτό πετύχαμε στην διαπραγμάτευση», πρόσθεσε. 
Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε πως δεν ισχύει τίποτα για ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και όριο συντάξεων 600 ευρώ. 

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τα Ταμεία επανέρχεται με άλλο όνομα και όχι μόνο για τους νέους συνταξιούχους, για όσους τώρα ή στο μέλλον πάρουν σύνταξη αλλά και για όσους ήδη είναι συνταξιούχοι.
Το δημοσίευμα επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η επιτροπή Σοφών επεξεργάζεται ένα σχέδιο που φέρνει ανατροπές σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Ασφαλιστικού με τέσσερα Ταμεία (ΊΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και Επιστημόνων) τα οποία θα έχουν ομογενοποιημένους κανόνες (κρατήσεις αποδόσεις συντάξεων κλπ) που θα επιφέρει ριζική αλλαγή στον υπολογισμό και άρα στα ποσά του εφαπαξ κλπ
Η Εφημερίδα γράφει πως  προβλέπεται μια εθνική σύνταξη στα όρια της φτώχειας, της τάξης δηλαδή των 250 ως 400 ευρώ η οποία θα συμπληρώνεται από την ανταποδοτική σύνταξη, το ποσό δηλαδή που θα προκύπτει με βάση τις ασφαλιστικές κρατήσεις.




Οι Αριστεροί με τις βίλες
Εσπευδαν οι ανόητοι Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα για να πενθήσουν τους νεκρούς των Μνημονίων.
Αυτοσχεδίαζαν κρεμάλες για τους τότε μνημονιακούς που μας οδήγησαν στην μπότα της Τρόικας-ώσπου τους κατάπιε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ωσαν δια μαγείας οι Αγανακτισμένοι εξαφανίσθηκαν και στην θέση τους απέμειναν στα τηλεοπτικά παράθυρα οι αυτόκλητοι υπερασπιστές τους από τις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτοι και καλύτεροι οι Κατρούγκαλος-Μητρόπουλος.
Ατέλειωτες εργατοώρες στα θαλασσοδανεισμένα κανάλια της διαπλοκής να χύνουν μαύρο δάκρυ για τους δύστυχους απολυμένους του Μνημονίου και να κολακεύουν εμετικά την κάθε δημοσιογραφική μετριότητα-παρουσιαστή της εκπομπής.
Δύο πάμπλουτοι κύριοι με βίλες στις πιο ακριβές συνοικίες της Αθήνας ανεβασμένοι στο ευκαιριακό τρενάκι του ΣΥΡΙΖΑ μοίραζαν ελπίδες και καθρεφτάκια σε έναν λαό που είναι έτοιμος να καταπιεί αμάσητη κάθε δημαγωγική παπαριά.
Καθώς ατενίζει το κόσμο από την πολυτελή κατοικία του επί της οδού Δάφνης στο Παλαιό Ψυχικό, ο Γιώργος Κατρούγκαλος δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτε την έπαυλη του έτερου αριστερού συνταγματολόγου-εργατολόγου Αλέξη Μητρόπουλου στην καρδιά της Φιλοθέης.
Τα πάρτυ και τα καλέσματα του Αλέξη Μητρόπουλου στην έπαυλη της Φιλοθέης έχουν μείνει αλησμόνητα σε εκπροσώπους του δικαστικού σώματος, της πολιτικής και της δημοσιογραφίας. Ολοι έχουν να λένε για την εντυπωσιακή έπαυλη αλλά και την φιλοξενία του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής.
Ο Κατρούγκαλος οδηγώντας ένα παλαιό MG διατηρεί ένα πιο μποέμ προφίλ που του επιτρέπει μια αμεσότητα στις σχέσεις με τους πελάτες του γραφείου του.
Το "Ιερό Δημόσιο" έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην πετυχημένη πορεία των κ.κ Κατρούγκαλου και Μητρόπουλου-γεγονός που τους επιτρέπει να απολαμβάνουν τα ελέη της πολυτελούς διαβίωσης.
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος και η σύζυγός του Ιρις- συγγενικό πρόσωπο της οποίας υπήρξε επί μακρόν επικεφαλής σε Οργανισμό του Δημοσίου-, μπορούν να παρέχουν στις κόρες τους τα εχέγγυα για καλές σπουδές και πολλά υποσχόμενη επαγγελματική σταδιοδρομία.
Στην περίπτωση του Κατρούγκαλου ήταν ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ που τον έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό. Εδώ ισχύει αυτό που είχε πει ο Κατσιφάρας για τους πασόκους που δεν θα τους γνώριζε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους εάν δεν υπήρχε ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Εκτός από την πολυτελή κατοικία στο Παλαιό Ψυχικό η οικογένεια Κατρούγκαλου διαθέτει εξίσου εντυπωσιακή κατοικία-βίλα στο ξακουστό Δήλεσι καθώς και διαμερίσματα στην επίσης ακριβή περιοχή της Γλυφάδας.
Οι πυκνές τηλεοπτικές παρουσίες των εργατολόγων Κατρούγκαλου, Μητρόπουλου και Ρωμανιά (πρώην "εργαζόμενος" της ΔΕΗ ο τελευταίος ) σε εκπομπές όπως εκείνες του Αυτιά και του Παπαδάκη τους επέτρεψαν να αυξήσουν με γεωμετρική ταχύτητα τα πελατάκια τους και δεν θα είναι υπερβολικοί οι καλοί δημοσιογράφοι εάν τους ζητήσουν ποσοστά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε για τους καλούς εργατολόγους το τρενάκι στο οποίο ανέβηκαν την κατάλληλη στιγμή της σταδιοδρομίας τους και απήλαυσαν τον κολοφώνα της τηλεοπτικής τους δόξας. Κατανοητός λοιπόν ο σπαραγμός του Μητρόπουλου στην ιδέα ότι θα μπορούσε να μην βρίσκεται στις λίστες.
Οσο για τον Κατρούγκαλο, μαέστρος στην κολακεία του πρωθυπουργού φρόντισε να κρατάει πάντα χαμηλούς τόνους και να αποφεύγει την κριτική στα πεπραγμένα του Μαξίμου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: