Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

H δημοσκόπηση της GPO του Θεοδωρικάκου, δείχνει ότι ο Tσίπρας χάνει και τον ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης και πληρώσει το τίμημα των αλλοπρόσαλων επιλογών του


Ο Τσίπρας έχοντας βάλει δυο φορές την χώρα στην περιπέτεια των εθνικών εκλογών έρχεται όπως όλα δείχνουν η ώρα να πληρώσει το πολιτικό τίμημα. Το πιο πιθανό είναι να τεθεί και θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές.

Ανατροπή λοιπόν στο πολιτικό σκηνικό με εκλογικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας δείχνει νέα δημοσκόπηση που είδε νωρίτερα το φως της δημοσιότητας και πραγματοποιήθηκε από την GPO για λογαριασμό του Mega.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 ατόμων σε διάστημα από την Δευτέρα έως και σήμερα το μεσημέρι, η Νέα Δημοκρατία καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 25,3%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί χάνοντας για πρώτη φορά την δημοσκοπική  πρωτιά με ποσοστό 25%.

Στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Α. Τσίπρας παρουσιάζει μικρό προβάδισμα έναντι του Ευάγγελου Μεϊμαράκη με ποσοστό 28,8% σε σύγκριση με 27,1% του δεύτερου. Ενδιαφέρον παρουσιάζει, ωστόσο, πως η πλειοψηφία (30%) απάντησε πως κανείς από τους δύο δεν κρίνεται κατάλληλος να βγάλει τη χώρα από την κρίση.


Την πεποίθηση των ψηφοφόρων και τις εκτιμήσεις των αναλυτών ότι οδηγούμαστε σε εκλογές-θρίλερ με αβέβαιο αποτέλεσμα δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη, με τη διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να είναι πιο μικρή από ποτέ.


Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 25,3%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 25%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 5,5%, το ΠΑΣΟΚ με 5,3%, το ΚΚΕ με 5,1% και η Λαϊκή Ενότητα με 4%. Παράλληλα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, πρώτος σε δημοφιλία είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με ποσοστό 44,3%. 


Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Alco, η ψαλίδα μεταξύ των δύο κομμάτων κλείνει μόλις στο 0,4%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει ποσοστό 23% στην πρόθεση ψήφου και τη ΝΔ να ακολουθεί με 22,6%.


Ακολουθούν:
- ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,1%
- ΚΚΕ 5,5%
- ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 4,4%
- ΠΑΣΟΚ 4,2%
- Λαϊκή Ενότητα 3,9%
- Ένωση Κεντρώων 3,6%
- ΑΝΕΛ 2%
- ΑΛΛΟ 3,5%
- ΛΕΥΚΟ 2,2%
- ΑΠΟΧΗ 5%
- ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 14%

Δεν υπάρχουν σχόλια: