Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Σαρδέλες Φιλέτο ψητές με μυρωδικά


Υλικά

(για 4 άτομα) 


12 μεγάλες φρέσκες σαρδέλες, καθαρισμένες (φλιταρισμένες)
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο 
1/2 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 
1 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού
1/2 φλιτζάνι φύλλα φασκόμηλο
1/2 φλιτζάνι σχοινόπρασο, ψαλιδισμένο 
1/4 φλιτζανιού ελιές , χωρίς το κουκούτσι, ψιλοκομμένες 
2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
χοντρό αλάτι & πιπέρι 

Εκτέλεση 
1. Θερμαίνουμε και λαδώνουμε τη σχάρα ή ένα τηγάνι γκριλιέρα. Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τις σαρδέλες(προαιρετικά τις περνάτε σε σουβλάκι). Τις ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5 λεπτά από κάθε πλευρά και τις μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο με τον μαϊντανό, το φασκόμηλο, το σχοινόπρασο, τις ψιλοκομμένες ελιές, τον χυμό λεμονιού και τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο. Τοποθετούμε πάνω από τις ψητές σαρδέλες και σερβίρουμε αμέσως.










Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος









romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: