Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Σαλάτα με πεπόνι, προσούτο και ανθότυρο

   
Υλικά
(για 4 άτομα)


1 μέτριο πεπόνι
6 φέτες προσούτο 

120 γρμ .ανθότυρο η φρέσκια μυζήθρα

1/2 ματσάκι ρόκα
1/2 ραντίτσιο (προαιρετικά)
Για τη βινεγκρέτ  3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μπαλσάμικο
2 κ.γ μέλι
1 κ.γ. μουστάρδα
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
1. Καθαρίζουμε το πεπόνι και το κόβουμε σε φέτες, σε φέτες ή σε κομμάτια της αρεσκείας μας το ψήνετε στην σχάρα η σε τηγάνι. Πλένουμε τη ρόκα και την κόβουμε με τα χέρια μας σε κομμάτια. Από το ραντίτσιο κρατάμε τα τρυφερά φυλλαράκια και τα κόβουμε σε κομμάτια.
2. Βάζουμε το προσούτο για λίγα λεπτά στο γκριλ να γίνει τραγανό.
3. Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ χτυπώντας μαζί όλα τα υλικά. Απλώνουμε τη ρόκα και το ραντίτσιο σε μια πιατέλα. Περιχύνουμε με τη μισή βινεγκρέτ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε από πάνω το πεπόνι το ανθότυρο και το προσούτο, περιχύνουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ και σερβίρουμε αμέσως.










Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος