Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Λάβρος ο καρδιολόγος Νίκος Λιβιεράτος, στέλεχος της ΛΑΕ Πρέβεζας, κατά του ΣΥΡΙΖΑ


Άστραψε και βρόντηξε σε δηλώσεις του στον Prisma 91,6, το μέλος της ΛΑΕ Νίκος Λιβιεράτος κατά ΣΥΡΙΖΑ ενώ έστρεψε και τα πυρά του στο «ιδρυτικό» μέλος της ΛΑΕ Σπ. Τσάτση  ο οποίος σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, παραιτήθηκε από τη Λαϊκή Ενότητα.
Ο Ν. Λιβιεράτος ανέφερε πως συγκροτήθηκε η Επιτροπή της ΛΑΕ στην Πρέβεζα που αποτελείται από αρκετούς πρώην ΣΥΡΙΖΑίους και ανεξάρτητους, τονίζοντας ότι «Η ΛΑΕ είναι ένα μέτωπο συλλογικοτήτων. Είμαστε τα πρώην μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, τα πιο αγωνιστικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ,  τα πιο στρατευμένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε τα μέλη που ήμασταν παντού μπροστά στους αγώνες , στις πλατείες. Σε αυτό που διαφέρουμε από τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι απευθυνόμαστε κυρίως στην αριστερά, την αντικαπιταλιστική αριστερά, τα κινήματα και στην πατριωτική αγωνιστική αριστερά. Και με το ΚΚΕ μπορούμε να έχουμε κοινούς αγώνες. Στο κάτω κάτω ο στόχος μας ήταν ο ίδιος, ο σοσιαλισμός. Βέβαια το ΚΚΕ μας βλέπει σαν αντίπαλο και στρέφει τα βέλη του κατά της Λαϊκής Ενότητας» υποστήριξε.
Όσον αφορά εκείνους που παρέμειναν στο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λιβιεράτος. λάβρος έκανε λόγο για προδοσία, για τέκνα της οργής αλλά και για σοσιαλδημοκρατική φρουρά που ανέλαβε τα «ηνία»  του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «Η απόφασή μου να φύγω από το ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Διαφωνούσα με ορισμένες πλευρές του ΣΥΡΙΖΑ και πολιτικές που εφαρμόστηκαν στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ήμουν από τα πρώτα μέλη που φτιάξαμε το Συνασπισμό - ΣΥΡΙΖΑ, από την εποχή Γιαννούλη και τότε είχαμε υποστηρίξει τον Κλάπα. Κάναμε έναν αγώνα ολόκληρο μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει αυτή η αριστερή στροφή, για να ξεφύγουμε δηλαδή τότε από αυτόν τον ΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡιτισμό. Κατορθώσαμε πραγματικά και κεντρικά και στην Πρέβεζα να πάρουμε το Κόμμα και να εφαρμόσουμε αριστερές πολιτικές. Αυτό το πράγμα σήμερα ανατρέπεται. Αυτοί οι οποίοι ήταν στην άκρη τότε και με κατηγορούσαν επειδή ήμουν υπέρ του Τσίπρα και με βρίζανε, σήμερα είναι βασιλικότεροι του βασιλέως, είναι οι πρώτοι που υποστηρίζουν τον Τσίπρα, είναι για γέλια αυτή η ιστορία!
Είναι η παλιά αυτή 'φρουρά', η Σοσιαλδημοκρατική, η οποία αισθάνεται δικαιωμένη μέσα από τα Μνημόνια και ως αριβίστες και τυχοδιώκτες, θέλουν πια να έχουν λόγο για τα τεκταινόμενα τα πολιτικά, τα τοπικά και τα γενικότερα».
Για τη μεταστροφή του Αλ. Τσίπρα, ο κ. Λιβιεράτος υποστήριξε «Δεν το περιμέναμε ποτέ. Είναι πρωτοφανής αυτή η κατάσταση στα παγκόσμια χρονικά, μια αριστερά να απορρίπτει το πρόγραμμά της  και να εφαρμόζει το πρόγραμμα των αντιπάλων. Δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο! Ακόμα και με τη Βάρκιζα, οι άνθρωποι συνθηκολόγησαν, αλλά αγωνίστηκαν. Πήγαν στα ξερονήσια αλλά αγωνίστηκαν! Αυτό που συμβαίνει δεν έχει προηγούμενο. Έχει δημιουργήσει μεγάλες απογοητεύσεις, μεγάλες αποστρατεύσεις σε πρωτοπόρα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Θα κάνουμε τα πάντα αυτό το διάλλειμα αυτών των συντρόφων να είναι προσωρινό».
Πρόσθεσε ακόμη ότι «Η ΛΑΕ δεν είναι κόμμα, είναι Μέτωπο. Είμαστε ώριμο τέκνο της ανάγκης και ώριμο τέκνο της οργής. Διότι είμαστε οργισμένοι για την προδοσία που έγινε. Εάν δείτε σήμερα τα μέλη που συμμετέχουν στη ΛΑΕ στην Πρέβεζα, κανείς δεν ανήκε στην Αριστερή Πλατφόρμα του Παν. Λαφαζάνη. Όλοι ήμασταν ανεξάρτητοι αριστεροί που πήραμε την κατάσταση στα χέρια μας».
Όσον αφορά το πρόσφατο κείμενο που δημοσιεύτηκε με την αναφορά του κ. Τσάτση περί παραίτησής του από τη ΛΑΕ, ο κ. Λιβιεράτος ξεκαθάρισε λέγοντας «Με παραξένεψε τόσο πολύ σε σχέση με το πώς κατασκευάζονται οι ειδήσεις στην Ελλάδα. Ένα πράγμα τόσο μικρό, μια ανύπαρκτη είδηση, μια ψεύτικη είδηση με την έννοια ότι υπήρχε βέβαια η ανακοίνωση του συντρόφου Τσάτση με τις θέσεις του, αλλά έλεγε ότι είναι ιδρυτικό μέλος της ΛΑΕ, εάν δεν το έγραφε αυτό, δεν θα το έπαιζε κανένα μέσο. Το γεγονός ότι είναι ιδρυτικό μέλος της ΛΑΕ είναι ψέμα! Πως αυτό πήρε τέτοια έκταση, είναι άξιο απορίας. Το πήρε η μονταζιέρα του Μαξίμου και το χρησιμοποίησε. Απευθύνομαι και στον σύντροφο τον Τσάτση για το πώς τον χρησιμοποιήσανε. Απέναντι σε αυτή την πλημμυρίδα αποχωρήσεων στο ΣΥΡΙΖΑ, ήθελαν να παίξουν κάτι.
Μα πώς να είναι ιδρυτικό μέλος της ΛΑΕ ο κ. Τσάτσης, αφού τώρα συγκροτούμαστε. Δεν είχαμε καμία επαφή μαζί του! Από πού πήρε την εντολή να είναι ιδρυτικό μέλος της ΛΑΕ δεν το ξέρω, μπορεί να την πήρε από το υπερπέραν. είναι για γέλια η ιστορία» κατέληξε.
Να επισημάνουμε ότι τις επόμενες μέρες η ΛΑΕ Πρέβεζας θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ για να παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματος.
Άρης Τσελίκος

www.topikifoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: