Υλικά για 6 άτομα
100 γρ. Βιτάμ κλασικό
1 πακέτο σφολιάτας
200 γρ. χοιρομέρι (η μπέικον χοντροκομμένο
)
400 γρ. ανθότυρο τριμμένο
400 γρ. λάπαθα(κομμένα με το χέρι)
3 αβγά χτυπημένα
½ κουτ. σούπας μύρωνα ψιλοκομμένα
½ κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Λιώνουμε τη μαργαρίνη Βιτάμ σε χαμηλή
θερμοκρασία. Αλείφουμε με τη μισή
ποσότητα Βιτάμ ένα ταψί και απλώνουμε
τη σφολιάτα. Αφήνουμε ένα μικρό περιθώριο
στα πλαϊνά του ταψιού και τρυπάμε τη
σφολιάτα με ένα πιρούνι για να μην μας
φουσκώσει.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το υπόλοιπο
λιωμένο Βιτάμ μαζί με όλα τα υλικά της
γέμισης και ανακατεύουμε μέχρι να
ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια
της σφολιάτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους
180?C για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει και να
ροδίσει η τάρτα.
Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
romiazirou.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου