Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Η «Πειραϊκή-Πατραϊκή», ο Ανδρέας Παπανδρέου και η οικογένεια Βαρουφάκη...



Ετσι μου ήρθε και έκανα...τον συνειρμό...


Ο πατήρ της συζύγου Βαρουφάκη, της κυρίας...εικαστικού, της Δανάης, έτρεφε βαθύ και απεριοριστο μίσος στον Ανδρέα Παπανδρέου..

Ξέρετε γιατί..;

Η «Πειραϊκή-Πατραϊκή» κρατικοποιήθηκε επί κυβερνήσεως του Ανδρέα Παπανδρέου, στο πρόγραμμα των «κοινωνικοποιήσεων» της πρώτης τετραετίας του ΠΑΣΟΚ (1981-1985)

Σύμφωνα με τον βιομήχανο Φαίδωνα Στράτο (τότε ιδιοκτήτη της «Πειραϊκής-Πατραϊκής») και πατέρα της....Δανάης, "Το βαθύτερο σκεπτικό του ΠΑΣΟΚ ήταν να ελέγχει τη βιομηχανία.Το ίδιο έκανε σε όλους τους βιομηχανικούς τομείς. Στη δική μας περίπτωση, η κυβέρνηση επέβαλε αναγκαστική αύξηση του κεφαλαίου, με αποτέλεσμα να μην έχουμε την πλειοψηφία."

Βέβαια ο Στράτος απέκρυψε πως η μεγάλη βιομηχανία παρουσίασε συνεχείς ζημιές, ενώ τα λεφτά του ίδιου και των μεγαλομετόχων της...."αυγάτιζαν" στην Ελβετία, επενδύοντο σε σαλέ και σε αρχοντικά στην Αγγλία, σε κότερα και σε μεγάλη ζωή, την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι δεινοπαθούσαν να πάρουν τα δεδουλευμένα τους..

Γνωστή ιστορία την οποία έλυσε-τουλάχιστον για λίγα χρόνια-ο Ανδρέας..

Η περιουσία των Στρατέων έμεινε στα χέρια των κληρονόμων, που μπορούν, πλέον, να σκούν αριστερή πολιτική με δεξιά τσέπη...

ΥΓ: Η προσέγγιση του Βαρουφάκη στον Γιώργο Παπανδρέου μετά το 2007 μήπως έκρυβε ενδόμυχες αναταράξεις και συγκρουσιακές-εκδικητικές (στην πραγματικότητα) προθέσεις του...υποσυνείδητου του (το λέω πιό...απαλά)..


Δεν υπάρχουν σχόλια: