Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Λαχανικά ωγκρατέν...ή αλλιώς μπριαμάκι. Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη


Υλικά
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κιλό μελιτζάνες
  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 300 γρ. πιπεριές πράσινες
  • 400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 μικρές ντοματάκια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγη ζάχαρη
προαιρετικά:
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση
Κόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε φέτες μέτριου μεγέθους. Αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε στην ησυχία και στο αλάτι τους για μια ώρα περίπου.
Στη συνέχεια τηγανίζουμε όλα τα λαχανικά που κόψαμε σε ελαιόλαδο που έχουμε αρωματίσει αν θέλουμε με μία σκελίδα σκόρδο και τα τοποθετούμε σε ένα απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα πολλά λάδια

Στρώνουμε τις πατάτες σε ένα ταψί. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο μαϊντανό, τις μισές ψιλοκομμένες ντομάτες, ξανά λίγο αλατάκι, πιπεράκι και λίγη ζάχαρη.
Έπειτα στρώνουμε από πάνω ομοιόμορφα τις μελιτζάνες και πάνω από τις μελιτζάνες επαναλαμβάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία που αναφέραμε παραπάνω, προσθέτοντας και το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και τις πιπεριές όλες μαζί με την καυτερή.
Τέλος, στρώνουμε τα κολοκύθια. Αλατοπι - περώνουμε και πάλι, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο ντοματάκι, λίγη ζάχαρη, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ελαιόλαδο.
Το ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς....έπειτα σερβίρουμε και γαρνίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.










Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος










romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: