Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Ο συνεδριακός τουρισμός σημαντικός μοχλός ανάπτυξης για την Ήπειρο



Μεγάλο στοίχημα για την πρωτεύουσα της Ηπείρου, τα Γιάννενα, αποτελεί η ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού.Κι αυτό γιατί μπορεί να καταστεί ποιοτικά και ποσοτικά μεγάλος μοχλός τουριστικής ανάπτυξης, αξιοποίησης και τόνωσης της τοπικής οικονομίας. Και για τους Γιαννιώτες επιχειρηματίες η προσέλκυση συνέδρων από το εσωτερικό της χώρας, αλλά και το εξωτερικό, είναι ένας επιθυμητός στόχος, που πρέπει όμως να επιτευχθεί. Κι ενώ ο καλοκαιρινός τουρισμός στην Ήπειρο πάει καλά, δεν συμβαίνει το ίδιο όμως με τον χειμερινό τουρισμό που στο Νομό Ιωαννίνων, τα τελευταία χρόνια, καταγράφει πτωτική πορεία, παρά τις προσπάθειες που γίνονται για άνοιγμα σε ξένες αγορές.

Συνεδριακός Τουρισμός 
Στα Γιάννενα, από σήμερα Παρασκευή έως και μεθαύριο Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο εκπαιδευτικό καρδιολογικό συνέδριο με τίτλο: «Παρουσίαση Περιστατικών & Λήψη Κλινικών Αποφάσεων» και για τη συγκεκριμένη επιστημονική διοργάνωση υπήρξε πληρότητα 100% από τις αρχές του Καλοκαιριού.Όπως μας εξηγεί ο Καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γιάννης Γουδέβενος η πόλη των Ιωαννίνων έχει μεγάλη ζήτηση και προηγείται πάντα στις 
επιλογές του επιστημονικού κόσμου, με τους διοργανωτές να ποντάρουν πάντα στην ποιότητα του επιστημονικού προγράμματος, αλλά και των παράλληλων προγραμμάτων ψυχαγωγίας των επισκεπτών.


Πρωτοστατεί η Καρδιολογική 
Μόνο η Καρδιολογική Κλινική των Ιωαννίνων διοργανώνει κάθε χρόνο από τρία έως πέντε συνέδρια στην πόλη, δίνοντας έτσι, εκτός από επιστημονικές και οικονομικές ενέσεις στην περιοχή. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Γουδέβενος τον Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθεί και νέο συνέδριο, επίσης από τις καλύτερες διοργανώσεις στο είδος τους. Σημείωσε μάλιστα ότι μετά τη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα είναι πρώτα σε επίπεδο επιστημονικό, την ώρα που σε πολλές πόλεις της χώρας αντίστοιχα πανεπιστημιακά νοσοκομεία αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα. Αλλά και τον Φεβρουάριο μεγάλα ονόματα επιστημόνων θα βρεθούν στα Γιάννενα σε ένα ακόμη συνέδριο της Καρδιολογικής, που αναμένεται να φέρει νέες επιστημονικές ανακοινώσεις, αλλά και πολλούς επισκέπτες στην περιοχή μας.


Πάνω από 600 σύνεδροι! 
Το συνέδριο - όπως κάθε χρόνο - τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και η συμμετοχή αναμένεται να ξεπεράσει τους 600 συνέδρους από ολόκληρη την Ελλάδα όπως αυτή έχει καταγραφεί έως και σήμερα, ξεπερνώντας κάθε άλλη χρονιά σε σύνολο.Οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μεγάλο αριθμό κλινικών περιστατικών από διάφορα νοσοκομεία της χώρας, συμμετέχοντας ενεργά σε συζητήσεις με τους ειδικούς για θέματα όπως: προσθετικές βαλβίδες, καρδιακή ανεπάρκεια, χρησιμότητα υπερήχων, βαλβιδοπάθειες, αρρυθμίες και άλλα. Στόχος είναι να δοθούν απαντήσεις σε τρέχοντα ερωτήματα, προβληματισμούς, αντιγνωμίες και διλλήματα στην κλινική πράξη από τους 60 διακεκριμένους ομιλητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, το οποίο μάλιστα έχει πιστοποιηθεί από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο με 12 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης.Οι εργασίες θα πραγ­ματο­ποιηθούν στο Ξενοδοχείο Epirus lx Palace. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και οι εγγραφές θα ξεκινήσουν σήμερα Παρασκευή στις 8.30 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 23 Νοεμβρίου στις 12.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια: