Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Επιστολή κατοίκων των εργατικών κατοικιών Αγίου Γεωργίου- Κυανής Ακτής, για έγγραφο του ΟΑΕΔ που ζητάει χρήματα από «αποδημήσαντες»


oaed ep


Παρέλειψε ο ΟΑΕΔ να τους ευχηθεί... καλή Ανάσταση.

Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Πρέβεζας επισκέφτηκαν στα τοπικά γραφεία του ΟΑΕΔ την υπεύθυνη του π. ΟΕΚ και παρέδωσαν το έγγραφο που αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του συλλόγου (15/11/14) σχετικά με τις οφειλές στις λογιστικές καρτέλες οικιστών Αγίου Γεωργίου Πρέβεζας.

Το έγγραφο που παραδώθηκε στην υπεύθυνη του π.ΟΕΚ αναφέρει τα εξής:
Από τις 10/11/14 οι κάτοικοι του οικισμού μας παραλαμβάνουν επιστολές του ΟΑΕΔ για οφειλές των γονέων τους που εδώ και πολλά χρόνια «έχουν αποδημήσει εις κύριον». Οι επιστολές αυτές ταχυδρομούνται αδιακρίτως προς όλους και προξενούν από αμηχανία, απορία μέχρι αναστάτωση και οργή, παρά το ότι οι περισσότεροι, συμμετείχαν στις διαδικασίες ρυθμίσεων για την αγορά των σπιτιών τους που τα μεταβιβάσανε στους φυσικούς τους κληρονόμους ή τα πουλήσανε με απολύτως νόμιμο τρόπο.
Το ΔΣ του συλλόγου μετά από επαφή με κατοίκους του οικισμού, συνεδρίασε στα γραφεία του και συνέλεξε τα σχετικά έγγραφα που επιβεβαιώνουν ότι για πολλούς οικιστές δεν υφίσταται καμία οφειλή στον οργανισμό σας (η υπηρεσία σας έπρεπε να το γνωρίζει).
Με ομόφωνη απόφαση, διαβιβάζει σε σας το παρόν έγγραφο με επισυναπτόμενα αντίγραφα από το αρχείο μας.
Στα έγγραφα αυτά φαίνεται ότι αποθανών οικιστής δεν υπέχει καμία οικονομική υποχρέωση προς τον ΟΕΚ (ΟΑΕΔ).
Στο όνομα του θανόντος αυτού εστάλει επιστολή σας για τακτοποίηση οφειλών του.

Αντίγραφα εγγράφων
- 1961 «Συμφωνητικόν παραχωρήσεως διαμερίσματος»

egrafo1

-1976 «Παραχωρητήριον (οριστικός τίτλος μεταβιβάσεως κυριότητας ακινήτου) με εγγραφή πρώτης υποθήκης υπέρ του ΟΕΚ δια δρχ 70856 και ρύθμιση των δόσεων έως το 1991»

efrafo2

- 1978 Κατόπιν νομοθετικής ρύθμισης για την αγορά της κατοικίας με εφάπαξ πληρωμή, στο υποκατάστημα της εμπορικής τράπεζας κατεβλήθη το ποσό των 42022 δρχ.

efrafo3

- 1978 Έγινε εξάλειψη της «εγγεγραμμένης υποθήκης υπέρ του ΟΕΚ»

efrafo4


Αξίζει να αναφέρουμε ότι το 1981 σε ερώτημά μας προς τον ΟΕΚ για θέμα που σχετίζονταν με τη διαδικασία αναθεώρησης του σχεδίου στον οικισμό μας , ο ΟΕΚ μας απάντησε ότι «μετά την μεταγραφή των οριστικών τίτλων κυριότητας ο ΟΕΚ δεν νομιμοποιείται κλπ» δηλ ο ΟΕΚ δεν έχει αρμοδιότητα .
Η υπηρεσία σας λοιπόν γνώριζε τη διαδικασία αγοράς των σπιτιών γιαυτό αδυνατούμε σήμερα να κατανοήσουμε την αδιακρίτως προς όλους αποστολή αυτών των επιστολών.
Σας παρακαλούμε να ελέγξετε στην υπηρεσίας σας τα στοιχεία του ΟΕΚ ώστε να αποφευχθεί η αδιακρίτως αποστολή των επιστολών προς όλους, βάζοντας αυτούς τους ανθρώπους σε άγχος και ταλαιπωρία αφού πρέπει να αναζητήσουν στοιχεία των θανόντων γονέων τους, που ανάγονται στη 10ετία του 1960 και 1970.

Δεν υπάρχουν σχόλια: