Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Από 5 Δεκέμβρη οι αιτήσεις για 118 προσλήψεις στο Δήμο Πρέβεζας, 52 στο Δήμο Ζηρού και 45 στο Δήμο Πάργας



Άνεργοι από ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού θα προσληφθούν με 5μηνα στα πλαίσια προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.

Για το Νομό Πρέβεζας εγκρίθηκαν τελικά 215 θέσεις, παρά το γεγονός ότι είχαν ζητηθεί πολύ περισσότερες από τους Δήμους.

Αναλυτικά εγκρίθηκαν 118 θέσεις για το Δήμο Πρέβεζας, 52 για το Δήμο Ζηρού και 45 για το Δήμο Πάργας.

Οι προσλήψεις θα γίνουν με επίβλεψη του ΑΣΕΠ και όσοι προσληφθούν θα αρχίσουν να εργάζονται από τον Ιανουάριο.

Ωφελούμενοι του προγράμματος, μπορούν να είναι:
- Άνεργοι (εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ), μέλη οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
- Άεργοι (εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ), μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
- Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
- Ανεργοι χαμηλών τυπικών προσόντων (ΥΕ/ΔΕ) και πτυχιούχοι ΑΕΙ- ΤΕΙ εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.





Οι προσλήψεις θα γίνουν με μοριοδότηση στην οποία θα συνεκτιμηθούν:
Ο χρόνος της συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας, το ατομικό και το οικογενειακό εισόδημα, ο αριθμός των ανηλίκων τέκνων ή των ατόμων με ειδικές ανάγκες και η ηλικία ως εξής:
Μοριοδότηση για ηλικίες από 18 έως 64 ετών, με ιδιαίτερη βαρύτητα στην κατηγορία ανέργων 30- 44 ετών, η οποία υπερέχει αριθμητικά στο σύνολο των ανέργων (με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ του β" τριμήνου 2014 ξεπερνούσαν τους 545.000), πλήττεται περισσότερο από την ανεργία και βαρύνεται με μεγαλύτερες οικογενειακές υποχρεώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: