Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Η Πρέβεζα στο 12ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Οινογαστρονομίας στη Λιέγη

Η Πρέβεζα στο 12ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Οινογαστρονομίας στη Λιέγη


Δυναμικό «παρών» αναμένεται να δώσει η Πρέβεζα στο 12ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Οινογαστρονομίας που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Λιέγης στο Βέλγιο στις 7,8 και 9 Νοεμβρίου και στο οποίο θα υπάρχει διάκριση για τη γαστρονομία της Ηπείρου.



1329937250523


Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γευσιγνωσίας Πρέβεζας «ΜΙΘΑΙΚΟΣ» και αντιπρόεδρος για την Ελλάδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας κ. Παύλος Αλεξάνδρου αναμένεται να βρεθεί στη Λιέγη συνοδευόμενος από άλλη μέλη του Συλλόγου, ενώ παρών στο Συνέδριο θα είναι και ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας, υπεύθυνος για θέματα τουρισμού, κ. Στράτος Ιωάννου, ο οποίος θα παραλάβει το βραβείο «Γαστρονομία και Τουρισμός» που τη φετινή χρονιά θα απονεμηθεί στην Ήπειρο.

aleksandrou

Να θυμίσουμε πως το περασμένο Καλοκαίρι ο Ισπανός πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας και Οινολογίας, Carlos Martin Cosme, βρέθηκε στην Ήπειρο και στην Πρέβεζα μετά από πρόσκληση του κ. Αλεξάνδρου, δηλώνοντας ιδιαίτερα ενθουσιασμένος από τις γεύσεις αλλά και από τις ομορφιές της περιοχής.
Επόμενο βήμα είναι να υποδεχθεί η Πρέβεζα το 14ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας, που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινογνωσίας, (CEUCO EUROPA).
Συζητήσεις και σκέψεις υπάρχουν εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα από τα μέλη του Συλλόγου Γευσιγνωσίας και Γαστρονομίας Πρέβεζας «Μίθαικος», αφού πρόκειται για ένα φεστιβάλ γεύσεων, χρωμάτων και πολιτισμών, που μπορεί να αποτελέσει σημαντική τουριστική ατραξιόν για την πόλη μας και ήδη έχουν γίνει διερευνητικές επαφές με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτο Ιωάννου και τον Δήμαρχο κ. Χρήστο Μπαΐλη για να γίνει πραγματικότητα η "φιλοξενία" του Συνεδρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: