Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Αποκαλυπτήρια για την «Κοινωνική Συμφωνία».

Ανακοινώθηκε το κόμμα της Κατσέλη - Καστανίδη.

«Κοινωνική Συμφωνία για την Ελλάδα στην Ευρώπη» είναι το όνομα του νέου κόμματος που ίδρυσαν οι πρώην υπουργοί Λούκα Κατσέλη και Χάρης Καστανίδης. Πρόεδρος του κόμματος αναλαμβάνει η Λούκα Κατσέλη, ενώ πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο Χάρης Καστανίδης.



Μιλώντας στην εκδήλωση, η κυρία Κατσέλη περιέγραψε ως σκοπό του κόμματος το να αναδείξει τις δυνατότητες που υπάρχουν πέρα από τα εκβιαστικά διλήμματα και την καλλιέργεια του πανικού και του φόβου, υποστηρίζοντας ότι στην πορεία προς το δεύτερο μνημόνιο υπήρχαν διαπραγματευτικές δυνατότητες αλλά δεν υπήρξε το αναγκαίο πολιτικό θάρρος.


Από την πλευρά του, ο κ. Καστανίδης παίρνοντας τον λόγο ανέφερε ότι στόχος του κόμματος είναι να παρουσιάσει μία στέρεη λύση για τον τόπο. Στο ερώτημα αν μπορεί να ξεπεράσει μια ολόκληρη ζωή μέσα στο ΠαΣοΚ είπε ότι δεν έβλεπε παρόν και συμπλήρωσε: «εμείς μείναμε πιστοί στις προοδευτικές ιδέες που πάντα άλλαζαν την Ελλάδα» ενώ το ΠαΣοΚ κινείται πλέον σε άλλη πολιτική χωροταξία.

Προσδιόρισε τις οι αρχές της Κοινωνικής Συμφωνίας ως διεπόμενες από τις ιδέες του ευρωπαϊκού δημοκρατικού σοσιαλισμού και του πολιτικού φιλελευθερισμού.




Αποκαλυπτήρια για την «Κοινωνική Συμφωνία»



Πετσάλνικος: «Λάθος κίνηση»
«Είναι λάθος η δημιουργία αυτής της κίνησης. Χρειάζεται τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση το ΠΑΣΟΚ τώρα. Η πλατιά προοδευτική παράταξη τους χρειάζεται όλους, και γι' αυτό θεωρώ ότι είναι λάθος τέτοιες κινήσεις», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, αναφερόμενος στην ίδρυση κόμματος των Λούκα Κατσέλη και Χάρη Καστανίδη, και κάλεσε όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
«Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο νέος πρόεδρος, ο κύριος Βενιζέλος, χρειάζεται τη στήριξη όλων μας και πρέπει να δώσουμε τη στήριξη, και δίνουμε αυτή τη στήριξη, χωρίς επιφυλάξεις. Γιατί ο αγώνας που θα δώσει και η ευθύνη που αναλαμβάνει είναι πάρα πολύ μεγάλη», είπε ο κ. Πετσάλνικος μιλώντας στο Ραδιόφωνο της ΝΕΤ.
Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης, είπε ότι ανεξαρτήτως των ενδεχόμενων σχημάτων κυβερνητικής συνεργασίας «τα προβλήματα πλέον, για τη χώρα και για τον ελληνικό λαό, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν και να επιλυθούν, εάν δεν υπάρχει μια ευρύτερη συναίνεση και ευρύτερη αποδοχή των κινήσεων που θα πρέπει να γίνουν, όχι μόνο μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, αλλά κυρίως μέσα στον ελληνικό λαό, μέσα στην κοινωνία».

Εξαρχος: «Η πολυδιάσπαση των κομμάτων δεν βοηθά»
«Η προσωπική μου άποψη είναι πολύ καθαρή. Το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας δεν θα αντιμετωπισθεί με πληθωρισμό κομμάτων και αρχηγών. Η πολυδιάσπαση των κομμάτων δεν βοηθά την χώρα σε αυτή την πολύ κρίσιμη συγκυρία» είπε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Έξαρχος, ερωτηθείς σχετικά με την δημιουργία νέων κομμάτων.
Παράλληλα, έκανε «ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής στην κορυφαία διαδικασία της εκλογή της νέας ηγεσίας» του ΠΑΣΟΚ, απευθυνόμενος «προς τους φίλους της παράταξης». «Εχει πολύ μεγάλη σημασία να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, διότι η μεγάλη συμμετοχή θα είναι μήνυμα αποφασιστικότητας, θα είναι απόφαση για αγώνα», ανέφερε, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Flash.

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: