Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Στην 4η φάση του διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2012 ο μαθητής του 1ου ΓΕΛ Φιλιππιάδας Μιχαήλ Σταμάτης.



Την 4η θέση κατέλαβε στην 3η φάση «Ίππαρχος» του 17ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας & Διαστημικής 2012 ο μαθητής του 1ου ΓΕΛ Φιλιππιάδας Σταμάτης Μιχαήλ της Γ΄ τάξης αποσπώντας έπαινο ενώ θα συμπεριληφθεί στην ομάδα από την οποία θα επιλεγεί στην 4η και τελευταία φάση η Εθνική ομάδα για την Ολυμπιάδα Αστρονομίας.


astr2


Η Διεύθυντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας κ. Βασιλική Σφονδύλη εφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στο μαθητή και του εύχεται καλή επιτυχία και στην 4η φάση, «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ», του ίδιου διαγωνισμού που θα γίνει στο Βόλο με τη συμμετοχή των 11 πρώτων (λόγω ισοβαθμίας) από όλα τα Λύκεια της Ελλάδας.

Από τον παραπάνω διαγωνισμό θα προκύψει η 5άδα της Ολυμπιακής Ομάδας η οποία θα μας εκπροσωπήσει στην 6η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας - Αστροφυσικής, στο Ρίο ντε Ζανέιρο της Βραζιλίας (4-14 Αυγούστου 2012).

astr1

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η περαιτέρω ενασχόληση και εμβάθυνση των μαθητών στην επιστήμη της Αστρονομίας και της Διαστημικής, η εξοικείωσή τους με τις θαυμαστές τελευταίες ανακαλύψεις των τεχνητών δορυφόρων κ.ά. παρατηρητηρίων και η επιβράβευση της ενδόμυχης και διερευνητικής αυτής προσπάθειάς τους.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να δει τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα: http://www.astronomos.gr/17os-mathitikos-diagonismos/item/375-17ος-μαθητικός-διαγωνισμός.

www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: