Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Η Περιφέρεια Ηπείρου «παλεύει» την διατήρηση των ΚΕΝ σε Ιωάννινα και Άρτα.



Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΗΧΩ της Άρτας», ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ.Αλέξανδρος Καχριμάνης, ζήτησε με επιστολή του προς το Υπουργείο Άμυνας την διατήρηση των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, που λειτουργούν στα Ιωάννινα και την Άρτα.

Παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα της επιστολής του Περιφερειάρχη:
«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι πληροφορίες κατάργησης των ΚΕΝ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ή και αν ακόμη υπάρχει ανάλογη εισήγηση δεν θα γίνει αποδεκτή από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου, η οποία πρέπει να εκτιμήσει τις κοινωνικές συνέπειες από μια τέτοια απόφαση για την Ήπειρο, ειδικά τη δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε.

Δεν γνωρίζουμε τα κριτήρια με τα οποία η στρατιωτική ηγεσία επιλέγει ποια Κέντρα θα καταργηθούν και ποια θα παραμείνουν σε λειτουργία. Η δική μας θέση, όπως την έχουμε μεταφέρει και στο παρελθόν στο Υπουργείο σας, είναι ότι τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων θα πρέπει να λειτουργούν σε ακριτικές και παραμεθόριες περιφέρειες, προκειμένου να στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες και να εκπληρώνουν κατά τον καλύτερο τρόπο το ρόλο τους».

www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: