Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Νέα έκκληση Κουτρουμάνη στους κοινωνικούς εταίρους για τις συμβάσεις.



Εκκληση σε εργοδότες και εργαζόμενους να καταλήξουν σε συμφωνία για τις συμβάσεις, προκειμένου να μη δημιουργηθεί μία άναρχη κατάσταση στην αγορά εργασίας, απηύθυνε εκ νέου ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης.

Ο κ.Κουτρουμάνης επεσήμανε πως ήδη με την εφαρμογή του νέου νόμου για τις συλλογικές συμβάσεις έγιναν 45 επιχειρησιακές και σε 3.500 επιχειρήσεις υπογράφηκαν ατομικές συμβάσεις, ενώ εκτίμησε ότι «εάν τα πράγματα δεν πάνε χειρότερα το επόμενο διάστημα» δεν θα χρειαστεί να υπάρξει περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων.

Παράλληλα, υποστήριξε πως το θέμα του 13ου και 14ου μισθού δεν είναι πλέον στο τραπέζι των συζητήσεων, ενώ για το εφάπαξ σημείωσε πως έχουν ήδη γίνει προχωρημένες συζητήσεις με τις τράπεζες για τον συμψηφισμό με τα δάνεια, όχι μόνο στεγαστικά, των δημοσίων υπαλλήλων.

Πάντως, προανήγγειλε μειώσεις στο ύψος του εφάπαξ, που δίνονται κυρίως από τις ΔΕΚΟ, απόφαση που, όπως είπε, θα λάβει η επόμενη κυβέρνηση.

Ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε, πως δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα με την καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ παρά το γεγονός ότι το ταμείο έχει μείωση εσόδων κατά 25% σε σχέση με το 2009, ενώ προέβλεψε νέα αύξηση της ανεργίας κατά μία ή δυο μονάδες το επόμενο διάστημα.

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: