Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Aν είναι δυνατόν. Στον ειδυλλιακό Παντοκράτορα, στο πρώην πεδίο βολής και σε χώρους με μηδέν υποδομή, θέλει η Ελληνική Πολιτεία να εγκαταστήσει τους λαθρομετανάστες


Αντικρίζοντας για πρώτη φορά τη λίστα που διέρρευσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για τα πρώην στρατόπεδα, που είναι υποψήφια για κέντρα φιλοξενίας μεταναστών, το πρώτο πράγμα που σκεφτήκαμε είναι: «Ποιό είναι το στρατόπεδο Τσακαλώτου;».
Πρόκειται για το παλιό πεδίο βολής στον Παντοκράτορα, σε ένα σημείο που θεωρείται «φιλέτο» για τους... υποψήφιους επενδυτές και «στολίδι» για τον λαό της Πρέβεζας.

Το atpreveza.gr έκανε τη δική του... αυτοψία στο χώρο για να διαπιστώσει σε ποια κατάσταση βρίσκεται η εγκατάσταση. Πρόκειται για ένα οικόπεδο, που περικλείεται από δέντρα, σε ένα πανέμορφο πραγματικά τοπίο, για το οποίο η πόλη μας καμαρώνει.

Στο μέσον του οικοπέδου υπάρχει ένα διόροφο κτίριο, το οποίο είναι σε σχετικά καλή κατάσταση, ενώ η θέα από το μπαλκόνι του δευτέρου ορόφου είναι πραγματικά υπέροχη.
Τι συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη
Τα «στρατόπεδα συγκέντρωσης» μεταναστών, δεν είναι ελληνικό... φαινόμενο. Υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη, με διαφορετικά χαρακτηριστικά από χώρα σε χώρα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsit.gr, στην Μάλτα υπάρχουν 4 τέτοια κέντρα, από τα οποία τα δύο φιλοξενούν μετανάστες που περιμένουν τη νόμιμη είσοδο στη χώρα και τα άλλα δύο, μετανάστες που πρόκειται να απελαθούν.

Ακόμη και στην Ελβετία, υπάρχουν στρατόπεδα-φυλακές μεταναστών, στα σύνορά της, στα οποία πάντως έχουν γίνει οι λιγότερες καταγγελίες για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Στις Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών «βλέπουν» προς την πλευρά της Αφρικής, καθώς οι συγκεκριμένες χώρες δέχονται τεράστιο αριθμό μεταναστών από αυτές τις χώρες. Ειδικά στην Ιταλία και τη Γαλλία, έχουν γίνει συστάσεις από ανθρωπιστικές οργανώσεις, για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς οι φύλακες αυτών των «στρατοπέδων» -σύμφωνα πάντα με τις οργανώσεις- είναι υπέρ το δέον... αυστηροί.

Η Γαλλία και η Ιταλία έχουν αρκετούς τέτοιους χώρους και στα πέριξ των πρωτευουσών τους, με τις απόπειρες απόδρασης να είναι καθημερινό φαινόμενο, με προορισμό τον «Παράδεισο» της Δύσης.
Κέντρα φιλοξενίας μεταναστών υπάρχουν τόσο στη Γερμανία, όσο και την Πολωνία, με τους Πολωνούς να έχουν ένα... θέμα, με αυτά τα κέντρα, καθώς οι κατά τόπους πληθυσμοί, βλέπουν με όχι πολύ καλό «μάτι» τους μετανάστες. Έχουν μάλιστα σημειωθεί και σποραδικά επεισόδια από ακροδεξιές ομάδες.

Μην τρέφει κανείς αυταπάτες. Πρόκειται για φυλακές μεταναστών! Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως δεν πρέπει να γίνει κάτι άμεσα με τους μετανάστες που έχουν βρεθεί στη χώρα μας κυνηγημένοι. Το ζήτημα όμως είναι βαθιά πολιτικό. Από ποια σκοπιά το βλέπει ο καθένας...
Δείτε το video με τους χώρους εγκατάστασης των λαθρομεταναστών.


www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: