«Τα σημάδια της οικονομικής κατάρρευσης είναι έκδηλα στο κέντρο της Αθήνας όπου ένας αυξανόμενος αριθμός αστέγων βρίσκει κατάλυμα έξω από κλειστά μαγαζιά. Τα κτήρια μαρτυρούν τις βίαιες συγκρούσεις που έχουν προηγηθεί, πωλητήρια καλύπτουν τις κατεστραμμένες όψεις κτηρίων σε άλλοτε ακμάζουσες περιοχές» αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Τα κόμματα που κυριαρχούσαν μέχρι και τις τελευταίες εκλογές του 2009 φαίνεται να χάνουν τη μισή εκλογική τους δύναμη και ο κόσμος στρέφεται όλο και πιο μαζικά στα πολιτικά άκρα της δεξιάς και της αριστεράς, σημειώνουν οι αρθρογράφοι.
«Οι επικείμενες εκλογές θα είναι η πρώτη ευκαιρία για τους Έλληνες να επιλέξουν αυτούς που θα τους κυβερνήσουν από τότε που ξεκίνησε η κρίση καθώς έκτοτε η Ελλάδα κυβερνήθηκε και από τον μη εκλεγμένο τεχνοκράτη Λουκά Παπαδήμο» αναφέρει το άρθρο.
Σε άλλο σημείο γίνεται ανφορά στις επιστολές που έχουν υπογράψει ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεσμευόμενοι προς τους Ευρωπαίους ότι θα συνεχίσουν τα μέτρα λιτότητας. «Οι εκλογές προβάλλουν ως μια λαϊκή εξέγερση εναντίον του πολιτικού κατεστημένου το οποίο έχει υποστηρίξει τις πολιτικές λιτότητας ως το τίμημα της οικονομικής στήριξης από την Ευρώπη και το ΔΝΤ» σημειώνει η WSJ.
Αναφορά γίνεται επίσης και στις παρελάσεις για την 25η Μαρτίου οι οποίες πραγματοποιήθηκαν «σε μια κλειδαμπαρωμένη πόλη από χιλιάδες αστυνομικούς ώστε να αποτραπούν επεισόδια από διαδηλωτές» αλλά και στη διακοπή της παρέλασης στο Ηράκλειο.
Παρά την αντίδραση του κόσμου στη λιτότητα «πολλοί λίγοι βλέπουν διέξοδο εκτός του ευρώ» όμως την ίδια στιγμή «περισσότεροι από το 60% θεωρούν ότι η χώρα οδεύει προς χρεοκοπία παρά το δεύτερο πακέτο διάσωσης».
www.tvxs.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου