Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Άνω κάτω στην Ν.Δ. λόγω των υποτιθόμενων προσλήψεων των ... ΕΛΤΑ.

Συνεχίζεται η εσωκομματική αναταραχή στη ΝΔ εξαιτίας της χθεσινής δήλωσης του εκπροσώπου του κόμματος Γ. Μιχελάκη στην οποία εξαπέλυε σφοδρή επίθεση στη ΠΑΣΟΚ και στο υπουργείο Οικονομικών για τις προσλήψεις ιδιωτών συνεργατών στην ΕΛΣΤΑΤ και 2.2240 υπαλλήλων με 8μηνες συμβάσεις στα ΕΛΤΑ. Μια δήλωση που τελικά μετατράπηκε σε «μπούμερανγκ» για τη ΝΔ.


Το ζήτημα των ΕΛΤΑ προκάλεσε αρχικά απορίες, καθώς αφορά το υπουργείο Υποδομών, στο οποίο προΐσταται το στέλεχος πλέον της ΝΔ Μ. Βορίδης, οι οποίες μετατράπηκαν σε «άδειασμα» στη συνέχεια εκ μέρους του τελευταίου, κατά την τηλεοπτική εκπομπή του Γ. Πρετεντέρη στο Mega. O υπουργός Υποδομών διευκρίνισε χθες βράδυ ότι πρόκειται για δρομολογημένες προσλήψεις των συνηθισμένων και απαραίτητων για τη λειτουργία της συγκεκριμένης ΔΕΚΟ εποχιακών υπαλλήλων, τις οποίες ζήτησε ο ίδιος και απέδωσε το ζήτημα σε «εσφαλμένη πληροφόρηση» της Συγγρού! 

Η συγκεκριμένη δήλωση είχε δώσει ήδη στο ΠΑΣΟΚ τη δυνατότητα να περάσει στην αντεπίθεση και να μιλήσει για «προφανή ανοησία ή προκλητικό θράσος», καλώντας τον εκπρόσωπο της ΝΔ «να απευθυνθεί στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Βορίδη, νέο και προβεβλημένο στέλεχος της ΝΔ που την εκπροσωπεί στην κυβέρνηση, ο οποίος επιμόνως ζήτησε από την τετραμελή εξ υπουργών επιτροπή την έγκριση αυτών των προσλήψεων, όπως γίνεται παγίως κάθε χρόνο την περίοδο αυτή».

Ο κ. Μιχελάκης επανήλθε αργότερα, αλλά επισημαίνοντας απλώς ότι παραβιάζεται η αρχή μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις και επιρρίπτοντας ευθύνες στον κ. Βενιζέλο και στον κ. Ρέππα. Αλλά ειδικά για τα ΕΛΤΑ απουσιάζει μέχρι αυτή την ώρα οποιαδήποτε επίσημη εξήγηση ή ανασκευή εκ μέρους του γραφείου τύπου της ΝΔ, λες και ουδέποτε συνέβη! Το ίδιο γεγονός μάλιστα έδωσε την ευκαιρία σε άσπονδους εσωκομματικούς αντιπάλους του εκπροσώπου της ΝΔ να «ξεσπαθώσουν» με δηκτικά σχόλια εναντίον του, στα οποία υποστηρίζουν ότι διέπραξε «γκάφα». 

Το γραφείο τύπου της ΝΔ πάντως από την πλευρά του επισημαίνει ότι για τις προσλήψεις στην ΕΛΣΤΑΤ το ΠΑΣΟΚ δεν έδωσε καμιά εξήγηση και περιορίσθηκε να «γαντζωθεί» από το ζήτημα των ΕΛΤΑ. Αυτό ισχύει όντως, αλλά και η ΝΔ από την πλευρά της προτίμησε να παριστάνει πως. ξέχασε (;) την ανακοίνωση για τα ΕΛΤΑ.

Πιθανότερη εξήγηση πάντως είναι να οφείλεται για όλα αυτά ο υπερβάλλων ζήλος της προεκλογικής περιόδου, η οποία άτυπα έχει ξεκινήσει. Δεν αποκλείεται επίσης κάποιος «καλοθελητής» να διαβεβαίωσε τον εκπρόσωπο της ΝΔ ότι υπεύθυνος για τους διορισμούς στις ΔΕΚΟ είναι ο υπουργός Οικονομικών, «ξεχνώντας» να τον πληροφορήσει ότι υπάρχει συναρμοδιότητα. Σίγουρα όμως ένα τηλεφώνημα στον κ. Βορίδη θα ήταν αρκετό για να αποφευχθεί η παρεξήγηση. 

www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: