Κυριακή 21 Μαΐου 2023

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Κοτόπουλο κρασάτο με μανιτάρια



Yλικά (για 4 - 6 άτομα)
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου
2 φλιτζ. Τα. λευκό κρασί
1 κ. σ. μουστάρδα
500 γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα στα δυο
2 κ. σ. φυλλαράκια φασκόμηλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Πλένετε τα κομμάτια κοτόπουλου τα στραγγίζετε , βάλτε μια μέτρια ανοιχτή κατσαρόλα στη φωτιά.
Ρίξτε το κοτόπουλο, θωρακίστε χωρίς λάδι και μετα από 3-4 ‘ βάλτε το μισό λάδι ροδίζοντας το κοτόπουλο προσθέστε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, ανακατέψτε για 2 λεπτά και κατόπιν τα μανιτάρια σβήστε με το κρασί,1 ποτήρι βραστό νερό ,χαμηλώστε τη φωτιά σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεψτε για 40 λεπτά.
Βάλτε 1/2 κουτάλα από τη σάλτσα του κοτόπουλου και τη χτυπάμε στο μούλτι μαζί με τη μουστάρδα, , αλάτι, πιπέρι , φασκόμηλο ,και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Περιχύστε με την σάλτσα το φαγητό, και αφήστε να πάρει μια βράση ώστε να δέσει η σάλτσα, και σερβίρουμε.




Tolis Anastasios 


Honorary President
Director of Chef's club 
Epirus offices
Executive  chef
Mob.6932208082    


Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: