Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Επίσκεψη μελών της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας

Την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, επισκέφτηκαν μέλη της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, την Τετάρτη 10 Μαΐου. Τα μέλη της Επιτροπής, Κεραμιδόγλου Αθανάσιος και Τσώλης Α. Ευάγγελος, συνομίλησαν με την προϊσταμένη της υπηρεσίας κυρία Ανθή Αγγέλη, στην οποία αρχικά γνωστοποίησαν την πρόθεσή τους για συνεργασία και παροχή βοήθειας στο έργο της υπηρεσίας, σε θέματα συντήρησης και αποκατάστασης των μνημείων του τόπου μας.

Στη συνέχεια συζητήθηκε διεξοδικότερα η κατάσταση μνημείων που είχε αναδείξει μέσα από άρθρα της η Επιτροπή, όπως οι ναοί του Προφήτη Ηλία και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Τρίκαστρο, ο ναός του Αγίου Νικολάου στο Ριζοβούνι, η βρύση του Χατζή, το Κάστρο των Ρωγών και το Όρραον. Η κυρία Αγγέλη ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής, σχετικά με τη διαδικασία που απαιτείται για την εκπόνηση μελέτης για τη συντήρηση και την αποκατάστασή τους, καθώς για κάποια από αυτά υπήρξε έντονο ενδιαφέρον για ιδιωτική χρηματοδότηση.

Τα μέλη της Επιτροπής εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τον καθαρισμό που έγινε στο Κάστρο των Ρωγών και με χαρά πληροφορήθηκαν πως έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για την αποκατάσταση μιας πύλης του κάστρου που έχει υποστεί σοβαρές φθορές. Ευχάριστη ήταν επίσης πληροφορία, πως σύντομα θα πραγματοποιηθούν ανάλογοι καθαρισμοί και στο Όρραον.

Ως Επιτροπή απευθύνουμε ένα από καρδιάς ευχαριστώ στην κυρία Ανθή Αγγέλη για την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαμε μαζί της, καθώς και σε όλο το προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας για το έργο που πραγματοποιούν. Παραμένουμε στο πλευρό τους και διαθέσιμοι να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: