Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Η Ήπειρος που χάνεται. ( Ένα δυνατό κείμενο για την σημερινή κατάντια της ιδιαίτερης πατρίδας μας.)

Γράφει ο  Γιώργος  Γιαννάκης

Ναι πατριώτες και δεν είναι υπερβολή, τα χωριά μας μένουν έρμα σαν την μάνα που έχασε τα παιδιά της, σαν την στέρφα προβατίνα που έπαψε να γεννάει,  βαφτίσεις γάμους αν γίνουν καμιά φορά θα είναι μεγάλο γεγονός!

Εδώ διάβασα προχθές σε μιά δεκαετία πόσος κοσμάκης χάθηκε από τα χωριά μας.  Αλήθεια έχετε σκεφτεί μετά από μια δεκαετία που θα έχουν φύγει και τα τελευταία γερόντια, μόνο λύκοι και αρκούδες θα βγαίνουν για σεργιάνι στο μεσοχώρι. Μα πώς φτάσαμε μέχρι εδώ και δεν ακούγεται ένα κλάμα ενός μωρού, ένα σαλάισμα τσοπάνου έστω, ένα τροκάνι από μια μανάρα και το νερό να τρέχει από τ' αυλάκι και να ποτίζει τα κηπάρια. 

Πάντως εγώ τους βρήκα τους ενόχους και δεν είναι υπερβολή, είναι οι εθνοπατέρες μας!  Ναι αυτοί που μας έστειλαν στα αστικά κέντρα για να γίνουμε εργάτες στους φίλους και στα πεθερικά τους!  Που τα βρήκατε κύριε βουλευτά; πόθεν έσχες; "Είναι προίκα της γυναίκας μου": απαντά ο κατεργαράκος πολιτικάντης! Καλά να πάθουμε, ας παίρναμε και εμείς πλούσιες γυναίκες! 



Τίποτα δεν είναι τυχαίο και οι πατεράδες μας είχαν αφέντη τον αρχιτσέλιγκα και τον τσιφλικά! Πούλησαν τα κοπάδια στο χωριό και πήραν θυρωρεία,   κλείσαν τον τσοπάνο στο υπόγειο, αυτός που αγνάντευε από την Τσούμπα του Αη Λιά, από Καμήλα μέχρι τα Τζουμέρκα! Ναι κλείστηκε και μαραζώνει και γιατί να πάει το παιδί στο γυμνάσιο και το άλλο να το βολέψει ο αφέντης ο βουλευτής, τι διάολο τόσους ψήφους του δίνω! Αμ το άλλο μου λένε, να τους δίνω ραπόρτο αυτούς που μένουν στην πολυκατοικία τι εφημερίδα διαβάζουν και άμα είναι ζερβιά μαύρο φίδι που τους έφαγε! 

Φίλοι μου τα γράφω με πολύ πίκρα! Βέβαια φταίει και ο εμφύλιος πόσος κοσμάκης δεν ξαναπάτησε στα χωριά. Θα μου πείτε και τι να γινότανε αφού η Ήπειρος είναι το φτωχότερο διαμέρισμα στην Ευρώπη!  Αυτό ακριβώς,   ναι εκεί χρειαζόταν οι επενδύσεις.  Αλλά ποιος να τις κάνει; Οι κλαρινόβιοι άρχοντες του τόπου μας που πάσχουν από ραγιαδισμό! Μετά μας ήρθαν αυτά τα "παλικάρια" με τις κουμπούρες και τα τάνκ,  πήραν και αυτοί κοσμάκη και τους στείλαν για "παραθέριση"  στα νησιά να αγναντεύουν τη θάλασσα! Μεγάλο καλό μια και οι περισσότεροι ήταν βουνήσιοι! Εδώ πρέπει να αναγνωρίσουμε και κάτι καλό που κάνανε χαρίσανε τα δάνεια [για να γίνουν συμπαθείς στον λαό] από την Αγροτική Τράπεζα και πήρε ανάσα ο αγρότης, ο χωριάτης! Δεν ξέρω αν παρεξηγηθώ αλλά οι αλήθειες πρέπει να λέγονται! Άλλωστε για όσους με ξέρουν,  ξέρουν τον βίο και την πολιτεία μου. Δεν σας κάνει εντύπωση πώς στις φτωχογειτονιές της Αττικής έχουν μεγάλο συντελεστή δόμησης και στις προνομιακές συνοικίες έχουν μικρό. Ναι φίλοι μου το πρόβλημα είναι ταξικό,    να σε έχουν μέσα σε ένα κλουβί να μην αισθάνεσαι ελεύτερος να σκέφτεσαι! Διαχωρισμός κύριοι σε προνομιούχους και μη. 

Το χωριό μου είχε στην εποχή μου μαζί με τους μαχαλάδες εκατόν πενήντα παιδιά, άμα υπήρχε βούληση και  γινόταν ένα γυμνάσιο πόσα παιδιά και γονιοί θα μέναν στα χωριά! Αν θα υπήρχε ένα "μπατζαριό" και μαζεύονταν όλα τα γάλατα δε θα εξαρτόνταν από τον αετονύχη τον έμπορα,  αλλά τι να λέω τώρα αφού δεν υπήρχαν δρόμοι, δεν υπήρχε ρεύμα, πως να γινόταν όλα αυτά που αναφέρω!  Τώρα που έρχονται εκλογές και θα περιφέρονται στα χωριά δεν θα βλέπουν την καταστροφή που φέρανε στον τόπο. Και σαν διακονιαραίοι θα χαλεύουν την ψήφο σας και όχι σαν έναν άρχοντα της μιας περιοχής, κουβαλώντας το Άγιο Ευαγγέλιο και πήγαινε σε κάθε βάβω στα χωριά! "Γιαγιά θα θα με ψηφήσεις;" ρώταγε. Αμ πώς παιδάκι μου! Να πάρε το χιλιάρικο και βάλε το χέρι στο Ευαγγέλιο και έτσι γινότανε! Ή σαν τον άλλον βλάχικης καταγωγής "Κραψίτες, αδέρφια την κάπα και την κλίτσα να κρεμάσω θα με ψηφίσετε, το αίμα νερό δεν γίνεται!   Αμ ο άλλος ο υπερεργολάβος βλέποντας οι χωριανοί τις μπουλντόζες απέναντι στο Δρίσκο [τι γράφω τώρα και θλίβομαι] τους λέει αν με ψηφίσετε θα έρθει ο δρόμος στο χωριό! Ά ρε Ψωροκώσταινα!  Ευτυχώς ένας μας το είπε ντεκλαρέ αυτή είναι η Ψωροκώσταινα!  Τιμωρήστε τους, μαυρίστε τους!



Γιώργος  Γιαννάκης

Απόδημος Κραψίτης

1 σχόλιο:

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΤΣΩΝΗΣ είπε...



Όσο επιμένετε εσείς οι ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ή πιό σωστά οι ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, όχι να μην θέλετε να δείτε την πραγματικότητα, αλλά για διαστρεβλώνετε την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ, ότι και να κάνει η πλειοψηφία των Ελλήνων, έρχεται η στιγμή , που καταστρέφετε, ότι και αν έχει κάνει για την ΒΕΛΤΊΩΣΗ του ΛΑΟΥ.
Φέρατε τον ΑΝΤΡΕΑ και εισπράξαμε την ΠΤΩΧΕΥΣΗ
Φέρατε τον ΤΣΙΠΡΑ και αύξησε το ΔΗΜΟΡΙΟ ΧΡΕΟς κατά 30% και συνεχίζεται να ψηφίζετε τον ΓΙΑΝΙ !
Και δεν σας φτάνει η ΧΟΥΝΤΑ που φέρατε, ούτε η ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉ της ΚΥΠΡΟΥ.ΆΛΛΑ έρχεστε σήμερα και μας θυμίζετε ότι είσαστε ΑΜΕΤΑΝΌΗΤΟΙ και ζητάτε ακόμη μεγαλύτερες ΕΘΝΙΚΕΣ καταστροφές !!
Και το κάνετε αυτό σήμερα, που γνωρίζεται τα αποτελέσματα των εκλογών και που επίσης γνωρίζετε ότι οι Αγρότες και οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες ψήφισαν την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ( 60% ) και τα δεξιά ή αν θέλει τα ακροδεξιά κόμματα, με ποσοστά που αθροιζόμενα υπερβαίνουν το 65-70% !
Τι περιμένετε και τι επιδιώκετε ; Μία ακόμη ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ; Γιατί στην περίπτωση σας δεν ισχύει, το μίσος για τον γείτονα , η ΚΑΤΣΙΚΑ του Χριστόδουλου δηλαδή.
Αυτό που επιζητείτε και δεν το λέτε, είναι η καταστροφή, η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ της ΕΛΛΑΔΑΣ.
Αν το καταλαβαίνετε ή όχι, μόνο ο εαυτός σας θα το απαντήσει .
Σε εμάς, τους λοιπούς , θα μένει η απορία :
Πως είναι δυνατόν η ΗΤΤΑ της ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΑΡΣΊΑΣ , να έχει ενσταλάξει τόσο ΜΙΣΟΣ, όχι στους ιδίους του αντάρτες, αλλά τους απογόνους τους.
Για να μην ξεφύγω όμως, από τη ερήμωση των ορεινών περιοχών της Ελλάδα , αλλά και για να μην εκτεθείς περισσότερο, προσθέτω κάτι , που το γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες.
Το ίδιο πρόβλημα έχουν τα περισσότερα κράτη σε όλο τον κόσμο !
Από το πλουσιότερο , την Ελβετία, μέχρι το φτωχότερο. Και τόσο στην Ελβετία καταβάλουν και 50.000 ευρώ, σε όποιον πάει να κατοικίσει στα χωριά της, στην δε Ιταλία μαζί με τα χρήματα, σου δίνουν και δωρεάν τα σπίτια των χωριών !