Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Πραγματοποιήθηκε χθες η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου της ηπειρώτισσας συγγραφέως Άννας Στεργίου, «Η Κυρά του Δράκου».




Την Τετάρτη 25 Μαίου 2022, στον φιλόξενο χώρο της «ΣΤΕΓΗΣ των ΚΡΑΨΙΤΩΝ», έγινε η πρώτη επίσημη παρουσίαση του νέου βιβλίου της ηπειρώτισσας συγγραφέως και δημοσιογράφου ΑΝΝΑΣ Ι.ΣΤΕΡΓΙΟΥ, με τίτλο «Η Κυρά του Δράκου».

Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε ο Εκδότης, κος Νίκος Παπανικολάου και στη συνέχεια μίλησαν οι κκ:

 Ελένη Καντζέλη, οικοδέσποινα της «Στέγης Κραψιτών», Πρόεδρος ΔΣ Αδελφότητας Απανταχού Κραψιτών Αθηνών, Αντιδήμαρχος Eξυπηρέτησης του Πολίτη και Ισότητας φύλων Δήμου Αγίου Δημητρίου.

 Γιάννης Κεφαλογιάννης, τέως υφυπουργός Μεταφορών, Δικηγόρος-Βουλευτής Ρεθύμνου (ΝΔ),

 Μερόπη Τζούφη, π.Υφυπουργός Παιδείας, Βουλευτής (ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ) Ιωάννινα,

 Κώστας Σκανδαλίδης, π.Υπουργός, Βουλευτής Α’ Αθηνών ΠΑΣΟΚ.

 Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος Κ.Ε.ΚΚΕ , Βουλευτής ΚΚΕ Β’Πειραιά

 Βαγγέλης Δεληπέτρος, Δημοσιογράφος

Αποσπάσματα διάβασε η ηθοποιός: Γωγώ Καποπούλου 

Μουσική Πλαισίωση: Ιγνάτιος-Ιωάννης Κορδώνης(Λύρα) & Αντώνης-Ζώης Τσορμπανάκης(Λαούτο-Τραγούδι)

Παραβρέθηκαν:

Η δήμαρχος Αγ. Δημητρίου κ. Μαρία Ανδρούτσου, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Χράλαμπος  Μπέλλος , η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου, ο Διονύσης Τεμπονέρας, γιος του καθηγητή Μαθηματικών Νίκου Τεμπονέρα που δολοφονήθηκε το 1991 στην Πάτρα.

Από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία παρέστησαν: Η έφορος Πνευματικού Κέντρου κ. Νατάσα Κοντούλη, ο Ειδ. Γραμματέας κ.Χριστόφορος Ευθυμίου και ο πρόδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής κ. Γεώργιος Κουρτέσας.

Το βιβλίο η «Η κυρά του Δράκου» είναι ένα ερωτικό μυθιστόρημα, που υπερτονίζει τις αρνητικές συνέπειες των στερεοτύπων. Υπενθυμίζει πως μπορούμε να εγκλωβιστούμε σ΄ αυτά και να μη βλέπουμε μπροστά μας τον άνθρωπο, αλλά την εικόνα του, χωρίς να κάνουμε τον κόπο να κοιτάξουμε παραμέσα στην αγάπη του, στις ευαισθησίες του, τους φόβους του, τις αγωνίες του».

Τελικά ο έρωτας, η μόρφωση κι ο χρόνος μπορούν να γκρεμίσουν τα στερεότυπα και ν΄ αλλάξουν τους ανθρώπους και τις κοινωνίες μας.

Κάποιες από αυτές τις αλήθειες είχαν την ευκαιρία να τις αναλύσουν οι εκλεκτοί ομιλητές μας και φυσικά, η ίδια η συγγραφέας κα ΑΝΝΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ, η οποία ανέφερε ότι: Οι αξίες μας δοκιμάζονται τελικά στη συγκυρία. Εκεί, κρίνεται κι ο Δράκος κι οι δράκοι, που έχουμε μέσα μας.»

Αξίζει να το διαβάσουμε όλοι μας.

Καλοτάξιδο να είναι.





































































Δεν υπάρχουν σχόλια: