Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Ο πόλεμος στην πόρτα μας. (Προβληματισμοί ενός απλοϊκού Ηπειρώτη)

Γράφει ο Γιώργος Γιαννάκης

Πόλεμος, πόλεμος ναι φίλοι μου, ναι στον εικοστό πρώτο αιώνα!  Γιατί κύριοι άρχοντες των κρατών αποφασίζετε εσείς για τους λαούς.  Εσείς κυβερνάτε ή τα συμφέροντα, ποιός σας είπε εμείς μπορούμε να βλέπουμε αυτή την συμφορά έστω και από την τηλεόραση. Φαντάσου αυτός ο λαός τι τραβάει, ρε ξέρετε τι θα πει προσφυγιά.!

Πάντως ο άνθρωπος είναι το ποιο σαρκοφάγο ζώο γιατί δεν μπορεί να σκοτώνει άμαχο πληθυσμό, γυναίκες, παιδιά, ορφανοτροφείο να βομβαρδίζει σπίτια να μην μείνει τίποτα όρθιο Εγώ δεν θα κάνω το λάθος να πάρω την θέση κανενός. Ρε φίλε Ουκρανέ θεατρίνε τι τα ήθελες τα τάγματα του Αζόφ, τους χιτλερικούς με τους αγκυλωτούς σταυρούς και της σβάστικες, δεν ήξερες τι τροφή έδινες στον σύντροφο Βλαδίμηρο που ακόμα ονειρεύεται την μεγάλη Σοβιετική Ένωση, βούτυρο στο ψωμί του για τις άλλες πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες να τις φοβερίζει. Εσύ που τρία μπαρμπάδια του πατέρα σου που πολέμησαν και πέσανε με τον Κόκκινο Στρατό να κάνεις παρέα με φασίστες.

Κλαίμε για τον Ελληνισμό της Μαύρης Θάλασσας για την μαρτυρική Μαριούπολη με τον τόσο Ελληνισμό, πόσο μάλλον για μας τους Ηπειρώτες που οι πρόγονοί μας μεγαλούργησαν εκεί και άφησαν μεγάλο έργο [Καπλάνης, Ζωσιμάδες, Τσακάλωφ, Σκουφάς και άλλοι]. Δεν το ήξερες ρε [ηγέτη ] ότι ο πιτσαδόρος με τον χάρτη στην καράφλα του, έκανε την συμφωνία με τους άλλους νταβατζήδες τα Αμερικανάκια, ότι οι δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης δε θα μπούν ποτέ στο ΝΑΤΟ και αφού δεν πούλησε και την κόκκινη πλατεία.

Και θα έρθω σε σένα σύντροφε Βλαδίμηρε και σε αποκαλεί έτσι γιατί δεν μπορεί πράκτορας ΚΑΚΕΜΠΈ δεν ήσουνα στο προηγούμενο καθεστώς. Αλήθεια πότε έχετε εκλογές στη χώρα σου και πόσα χρόνια κυβερνάς με εκείνο το ομορφόπαιδο. Και δεν μου λες και κάτι άλλο, τους τάφρους που είχε ο Πατερούλης για να ρίξει μέσα τα κακά παιδιά τους μπάζωσες; Μου αρέσει που αποκαλείς τους άλλους Ναζί ενώ εσύ είσαι χειρότερος, που και αν είχες λίγο δίκιο το έχασες εσύ ο καλός χριστιανός που κάνεις τους μεγάλους σταυρούς στο Άγιο Όρος. Γιατί σκοτώνεις τα παιδάκια ρε και δεν κάνατε μια συμφωνία ανταλλαγής πληθυσμών! Στα άλλα κράτη πώς χωρίστηκαν και δεν άνοιξε ρουθούνι και μας απειλείς και με πυρηνικό πόλεμο με το άλλο το μογγολικό της της Βόρειας Κορέας.  Ρε συ όλοι θυμούνται πως έβαζες και καθότανε οι αρχηγοί κρατών σε αυτό μακρύ τραπέζι σαν άλλος Τσάρος και αντιγράφεις τους άλλους γκάγκστερ στον κόλπο των χοίρων που πήγαν να κάνουν κουμάντο το εξήντα δύο και φάγανε τα μούτρα τους

Και θα ρθω στους εταίρους μας. Τι ρόλο βαράνε αυτοί δεν καταλαβαίνω. Ρε εσείς περιφερόμενο μπουλούκι έχετε καταντήσει, εδώ πόλεμος στο κατώφλι σας το πήρατε χαμπάρι. Ο Αμερικάνος δεν θέλει Ενωμένη Ευρώπη μαζί και την Ρωσία μας θέλει για τσάτσους πάρτε το χαμπάρι. Αλλά αυτό να μου πείτε εσείς δεν κάνατε την ολόκληρη Γιουγκοσλαβία δέκα κομμάτια; και ακούγατε σαν σχολιαρούδια τι σας έλεγε ο μπάρμπα Σαμ; Και εκεί με το πρόσχημα ότι ο πατριώτης Μιλόσεβιτς ήτανε φασίστας και ο Αμερικάνος ήθελε δικαιοσύνη όπως στο Βιετνάμ στην Κορέα. Αλήθεια τώρα που είπα Κορέα τι ζητάμε εκεί δεν ξέρω, θα μου πείτε το ίδιο κάναμε και στην Κριμαία? Θα μου πείτε πήγαμε με τους ισχυρούς να καταπλήξετε τους κόκκινους αλλά τελικά την πλήρωσαν οι φουκαράδες οι Πόντιοι από τον Στάλιν. 

Μπορεί με αυτήν την κατάσταση να πούμε το ψωμί ψωμάκι, ή πάμε για Γ' παγκόσμιο πόλεμο γιατί στον τέταρτο θα πολεμούν με σφεντόνες όπως λένε και οι προφήτες.  Πατριώτες ετοιμαστείτε μην χάνετε το θάρρος, κωσή πιλάλα για τα κατώγια στα χωριά μας να βρούμε καμιά αξίνα, κάνα αλέτρι να ξεχερσώσουμε κανένα ρημάδι χέρσο χωράφι, να φτιάξουμε και κάνα μανάρι μπάς και την βγάλουμε, γιατί εδώ στις πόλεις δεν βλέπω προκοπή έτσι που το καταντήσαμε. Και για ζώα να ανοίξουμε τους ιπποδρόμους να πάρουμε τα άλογα, λαιμαριά και αλέτρι, τέρμα το μοσχάρι για φαί, ζευγάρι και οοτσ μπορεί και κανένα πατέρα του έθνους να τον βάλουμε στο ζυγό. Αυτός που τα είχε προβλέψει όλα να κάνουμε εισαγωγή ακόμη και οδοντογλυφίδα. Και αν φοβόμαστε στα κατώγια ψάξτε τις μπίμτσες υπάρχουν πολλές στα χωριά μας μην σκιάζεστε δεν μας βρίσκουν ποτέ .



Γιώργος Γιαννάκης

Απόδημος Κραψίτης



Δεν υπάρχουν σχόλια: