Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Αιτήσεις για εξισωτική 2022 με 12,5 ευρώ το στρέμμα σε ορεινές και 8,10 μειονεκτικές

Δημοσιεύθηκε η πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους της εξισωτικής αποζημίωσης για τις ενισχύσεις έτους 2022, οι οποίες διαμορφώνονται στα 12,5 ευρώ το στρέμμα για τις ορεινές περιοχές και στα 8,10 ευρώ για τις μειονεκτικές.

Με σχετική απόφαση, καλούνται οι δυνητικοί δικαιούχοι να υποβάλλουν αιτήσεις στήριξης στο πλαίσιο των υπομέτρων 13.1 , 13.2 και 13.3 του Μέτρου 13 «Ενισχύσεις σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα» του ΠΑΑ 2014 – 2020, για το έτος 2022.

Ύψος ενίσχυσης Υπομέτρου 13.1

Η ενίσχυση έχει την μορφή ετήσιων πληρωμών ανά εκτάριο γεωργικής γης στην οποία ασκείται γεωργική δραστηριότητα εντός των ορεινών περιοχών (περιοχές υποενότητας 1.3.1. Γεωγραφικές περιοχές εφαρμογής Υπομέτρου 13.1) και καθορίζεται στα 125 ευρώ ανά εκτάριο, υπό τη ρητή αίρεση της υποενότητας 1.6.4. Προοδευτική μείωση πληρωμών.

Ύψος ενίσχυσης Υπομέτρου 13.2

Περιοχές με φυσικούς περιορισμούς, εκτός των ορεινών, μετά την νέα οριοθέτηση

Η ενίσχυση έχει την μορφή ετήσιων πληρωμών ανά εκτάριο γεωργικής έκτασης, στην οποία ασκείται γεωργική δραστηριότητα εντός περιοχών που υπόκεινται σε φυσικούς περιορισμούς, εκτός των ορεινών, μετά την νέα οριοθέτηση (περιοχές υποενότητας 1.3.2.1. Περιοχές με φυσικούς περιορισμούς, εκτός των ορεινών, μετά την νέα οριοθέτηση), και καθορίζεται στα 81 ευρώ ανά εκτάριο, υπό τη ρητή αίρεση της υποενότητας 1.6.4. Προοδευτική μείωση πληρωμών.

Ύψος ενίσχυσης Υπομέτρου 13.3

Η ενίσχυση έχει την μορφή ετήσιων πληρωμών ανά εκτάριο γεωργικής γης στην οποία ασκείται γεωργική δραστηριότητα εντός των περιοχών με ειδικά μειονεκτήματα, μετά την νέα οριοθέτηση (περιοχές υποενότητας 1.3.3. Γεωγραφικές περιοχές εφαρμογής Υπομέτρου 13.3), και καθορίζεται στα 81 ευρώ ανά εκτάριο, υπό τη ρητή αίρεση της υποενότητας 1.6.4. Προοδευτική μείωση πληρωμών.

 Υποβολή Αίτησης Πληρωμής

Η Αίτηση στήριξης/πληρωμής υποβάλλεται ταυτόχρονα με την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης στον ΟΠΕΚΕΠΕ, από τον ίδιο το γεωργό ή από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του και συγκεκριμένα 

  •  είτε απευθείας στον ΟΠΕΚΕΠΕ μέσω online συστήματος (https://eae.opekepe.gov.gr).

  •  είτε μέσω ενός πιστοποιημένου Φορέα υποβολής ενιαίας αίτησης ενίσχυσης.

Εφόσον η αίτηση υποβληθεί επιτυχώς (οριστικοποίηση) στο Ολοκληρωμένο Σύστημα, λαμβάνει μοναδικό κωδικό και ημερομηνία οριστικοποίησης, από την οποία τεκμαίρεται το εμπρόθεσμο της υποβολής.

Η ορθή καταχώρηση και υποβολή της ενιαίας αίτησης στη διαδικτυακή εφαρμογή, η πληρότητα του ηλεκτρονικού φακέλου και η εμπρόθεσμη οριστικοποίηση της είναι της αποκλειστικής ευθύνης του αιτούντα.

Η διαδικασία υποβολής, καθώς και ο τρόπος υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών της επόμενης υποενότητας 5.3 καθορίζονται λεπτομερώς στο υπ’ αριθ. πρωτ. 34235/24-05-2022 έγγραφο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

https://www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: