Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2020

Το αλαλούμ με την πληρωμή των επιδοτήσεων θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα - Εξόφληση το 2021!

Δεν έχει τέλος η «ανωμαλία» στις πληρωμές που επήλθε φέτος από τη νέα διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ. Δυστυχώς τα προβλήματα θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα, παρότι οι «πηγές του ΥπΑΑΤ» ανώνυμα και χωρίς να εκτίθενται διαβεβαιώνουν ότι θα εξοφληθεί κανονικά η βασική και η πράσινη ενίσχυση με άλλη μία δόση, μαζί με το καθεστώς των Νέων Γεωργών. Επίσης, προσθέτουν ότι γίνονται προσπάθειες για πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης στις 23 Δεκεμβρίου, Τετάρτη, και της κορωνοενίσχυσης των ελαιοκαλλιεργητών την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου, πράγμα που όπως δείχνουν τα πράγματα δείχνει αδύνατον, λόγω του «αλαλούμ» που έχει προκληθείσ τις πληρωμές και τις «ουρές προβλημάτων» από την πληρωμή της Παρασκευής 18 Δεκεμβρίου.

Ας δούμε όμως τι διαρρέουν οι πηγές του ΥπΑΑΤ: Σε σημερινό δημοσίευμα του Σκάι, το πρόβλημα αποδίδεται σε τεχνικούς λόγους, αν και όλοι γνωρίζουν πλέον ότι προκλήθηκε λόγω της παρακράτησης 100 εκατ. ευρώ για την πληρωμή επιπλέον δικαιωμάτων από το Εθνικό Απόθεμα για το 2020, που δεν είχαν συνυπολογιστεί. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι:

«Τη Δευτέρα θα κατατεθούν όλα τα λεφτά των αποζημιώσεων (σ.σ. εννοεί επιδοτήσεων) στους δικαιούχους αγρότες, καθώς τεχνικό λάθος στον ΟΠΕΚΕΠΕ απέφερε μικρότερες αποζημιώσεις (σ.σ. επιδοτήσεις) στους δικαιούχους, τόνισε στο ΣΚΑΙ κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Έπρεπε να εξοφληθει η βασικη ενίσχυση 30%, ωστόσο χτες πιστώθηκε μόνο το 20% αντί του 30%.

Έτσι την Δευτέρα θα πιστωθεί στους λογαρισμούς το 7% και το υπόλοιπο 3% θα πληρωθεί με την νέα χρονιά.

Παράδειγμα: Αν κάποιος λαμβάνει συνολική επιδότηση ενίσχυσης 10.000 ευρώ, πληρώθηκε τα 7000 ευρώ τον Οκτώβριο, 2000 ευρώ χτες και την Δευτέρα θα πληρωθεί τα 700 από τα 1000 που απομένουν. Τα υπόλοιπα 300 ευρώ θα τα πάρει με την νέα χρονιά.

Τις επόμενες μέρες, πιθανότατα την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, θα πληρωθεί και η εξισωτική αποζημίωση ύψους 256,9 εκατ. ευρώ, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες να πιστωθεί την Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου η έκτακτη ενίσχυση ύψους 126 εκατ. ευρώ στους επαγγελματίες ελαιοπαραγωγούς, οι οποίοι έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού.»


https://www.agro24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: