Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Καθαρισμός οικοπεδικών χώρων.


Από ανάρτηση στο facebook του Δημ. Σύμβουλου Βασίλειου Κώνστα.

Εδώ και μια εβδομάδα, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ζηρού, ανάρτησε μια ανακοίνωση με την οποία καλεί τους Δημότες να προβούν στον καθαρισμό των οικοπεδικών χώρων ιδιοκτησίας τους, εντός και πλησίον των οικισμών.
Πολύ σωστά έπραξε, γιατί η λήψη προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας σε οικοπεδικούς και λοιπούς ακάλυπτους χώρους που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία και αποτελεί καθοριστικό παράγοντα αποφυγής τόσο της έναρξης όσο και της ταχείας εξάπλωσης μιας πυρκαγιάς.
Ξεχνάει όμως η Δημοτική Αρχή ότι, την ίδια ακριβώς υποχρέωση που έχουν οι Δημότες την έχει και αυτή και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό.


Γι'αυτό το λόγο, καλείται να εφαρμόσει αυτή πρώτα το νόμο, να καθαρίσει άμεσα τις δημοτικές εκτάσεις που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου, πολλές από τις οποίες μέχρι σήμερα παραμένουν ακαθάριστες, να δώσει έτσι το καλό παράδειγμα στους Δημότες και μετά να απαιτήσει από αυτούς να την μιμηθούν.
Έχουμε εισέλθει ήδη στον δεύτερο μήνα της αντιπυρικής περιόδου και καμία ολιγωρία δεν είναι αποδεκτή.
Ο καλύτερος τρόπος, για να πεισθούν οι Δημότες σχετικά με την αναγκαιότητα των καθαρισμών, είναι να το δουν πρώτα να γίνεται πράξη από την Δημοτική Αρχή, γιατί έτσι αυτή θα δείξει ότι δεν βάζει σε δεύτερη μοίρα την προστασία της ζωής και της περιουσίας των Δημοτών, από τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Σημείωση: Έναν διαδικτυακό φίλο έκανα και βρήκα αξιόπιστο ανταποκριτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: