Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Στάση εργασίας στη γαλακτοβιομηχανία ΗΠΕΙΡΟΣ για το θάνατο του 29χρονου Χρήστου

Δίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το εργοστάσιο «Ήπειρος» πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας το Εργατικό Κέντρο Άρτας.
Στην πύλη του εργοστασίου έγραψαν το σύνθημα «Εδώ σκοτώθηκε ο Χρήστος» ζητώντας για μία ακόμη φορά να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα.
«Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν και συγγενείς του νεκρού συναδέλφου, που τους συνόδεψε το Εργατικό Κέντρο, για να παραλάβουν τα πράγματα του.
Στο αίτημα τους όμως, να δούνε το χώρο του ατυχήματος, η διοίκηση, όχι μόνο τους αρνήθηκε, αλλά απείλησε να καλέσει και την αστυνομία να μας συλλάβει, όλους. Το θράσος τους δεν έχει όρια, που αντί να δώσουν εξηγήσεις γιατί δεν ενημέρωσαν τους γονείς του παιδιού, για το θάνατο του, δεν μπορούσαν να πούνε, ούτε ποια ώρα σκοτώθηκε, ούτε αν δούλευε  κάποιος άλλος δίπλα του. Αυτή η υποτιθέμενη άγνοια που δηλώνουν, η προσχηματική απαγόρευση έστω και ενός συγγενή να επισκεφτεί , το συγκεκριμένο σημείο, αφήνει πολλά αναπάντητα ερωτήματα», σημειώνει το Εργατικό Κέντρο σε ανακοίνωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: