Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Αστυνομικοί και Τελωνειακοί ζητούν μόνιμο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Κακαβιά


Την μόνιμη παρουσία κλιμακίου του ΕΟΔΥ στην Κακαβιά ζητούν τελωνειακοί και αστυνομικοί, δια των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων όπως και η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων. Αντιπροσωπείες συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη και τον Διευθυντή της Πολιτικής Προστασίας Δημήτρη Μαυρογιώργο για να συζητήσουν το θέμα, λίγες μέρες πριν ανοίξουν τα σύνορα και επίσημα…
Γιατί ανεπίσημα οι διελεύσεις φτάνουν μέχρι και δυόμισι χιλιάδες ημερησίως.
Η Περιφέρεια Ηπείρου μέσα στις επόμενες ημέρες θα τοποθετήσεις στις συνοριακές διαβάσεις όπως και στο αεροδρόμιο ειδικά μηχανήματα που θα κάνουν θερμομέτρηση.
Έτσι θα έχει μία βασική ένδειξη αν κάποιος έχει προσβληθεί ή όχι από τον ιό.
Με δεδομένες όμως τις εικόνες που δημιουργήθηκαν στην Κακαβιά όταν άνοιξαν τα σύνορα για την διέλευση εργατών, εκτιμάται ότι το μέτρο αυτό δεν φτάνει.
Έτσι κρίνεται απαραίτητη η παρουσία κλιμακίου στην Κακαβιά αλλά και την Μέρτζανη, κάτι που ήδη συμβαίνει στον Προμαχώνα.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων Ανέστης Κωνσταντινίδης με δηλώσεις του μετέφερε την αγωνία αστυνομικών αλλά και τελωνειακών που υπηρετούν στους Μεθοριακούς σταθμούς και υπογράμμισε την ανάγκη της μόνιμης παρουσίας κλιμακίου του ΕΟΔΥ ώστε να μην δημιουργηθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
Η Ένωση Αστυνομικών προ ημερών είχε απευθύνει σχετικό υπόμνημα στον ΕΟΔΥ ενώ το θέμα συζήτησε και με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα Γιάννινα.
Από τον ΕΟΔΥ μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί καμία απάντηση.
«Ζητούμε να υπάρξει μέριμνα από την πολιτεία για την κατάσταση στα σύνορα» σημείωσε ο κ. Κωνσταντίδης.
Ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Γρίβας από την πλευρά του τόνισε την ανάγκη λήψης μέτρων καθώς πέρα από τους Έλληνες κι Αλβανούς διακινούνται και πολλοί Ευρωπαίοι πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: