Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Αβοήθητος από τον ΕΛΓΑ μένει ο κτηνοτρόφος που έχασε 320 πρόβατα σε πυρκαγιά !!!



Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής σε ποιμνιοστάσιο στην περιοχή Δελέρια του δήμου Τυρνάβου, με αποτέλεσμα να καούν 320 πρόβατα και να προκληθούν ζημιές.
Το ποιμνιοστάσιο υπέστη σοβαρές ζημιές, ενώ στο σημείο επιχείρησαν τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής με 10 πυροσβέστες για την κατάσβεση της φωτιάς.
Με αφορμή την τρίτη κατά σειρά καταστροφή από πυρκαγιά των σταβλικών εγκαταστάσεων και τον θάνατο 320 προβάτων του κτηνοτρόφου Γ.Γ. στα Δελέρια, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Δήμου Τυρνάβου τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι "προκύπτει άμεσα η ανάγκη για αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να μην μένουν ακάλυπτοι, αλλά να αποζημιώνονται από τέτοιες καταστροφές οι κτηνοτρόφοι, έτσι ώστε να μπορέσουν να ορθοποδήσουν ξανά και να συνεχίσουν την παραγωγική διαδικασία.
Τα ανέξοδα λόγια συμπάθειας που ακούμε από διάφορες πλευρές, όπως από την δημοτική αρχή του Τυρνάβου και από τους κυβερνητικούς βουλευτές, είναι υποκριτικά, δεν μπαίνουν στην ουσία του ζητήματος και ούτε δίνουν ουσιαστική λύση στο πρόβλημα.
Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Τυρνάβου συμπαραστέκεται στον συνάδελφο κτηνοτρόφο και απαιτεί την άμεση αποζημίωσή του από τον ΕΛΓΑ (του ζωϊκού κεφαλαίου και των σταβλικών εγκαταστάσεων) στο 100%. Τέλος, θεωρούμε απαράδεκτη την τοποθέτηση του ΕΛΓΑ ο οποίος αναφέρει ως προϋπόθεση για την αποζημίωση των σταβλικών εγκαταστάσεων την επέκταση της πυρκαγιάς και σε παρακείμενη έκταση 500 στρεμμάτων."

Δεν υπάρχουν σχόλια: