Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Η ΠΣΕ καταδικάζει την επιχείρηση της Αλβανικής αστυνομίας που οδήγησε στον θάνατο του Κων/νου Κατσίφα και ζητά την εις βάθος διερεύνηση της υπόθεσης



Θλίψη και αγανάκτηση είναι τα αισθήματα που χαρακτηρίζουν την Ηπειρώτικη αποδημία και το σύνολο του Ελληνικού λαού, μετά το θλιβερό τέλος της επιχείρησης των ειδικών δυνάμεων της Αλβανικής αστυνομίας στην οποία έμεινε νεκρός ο Κωνσταντίνος Κατσίφας.
Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι όλα  αυτά συνέβησαν, ενώ συνεχιζόταν οι εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο του ΟΧΙ και στην Τελετή Μνήμης στους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου  και υπήρχε επίσημη εκπροσώπηση Ελληνικής και Αλβανικής Κυβέρνησης. Προφανώς δεν είναι μόνο ζήτημα παραβίασης του βασικού δικαιώματος του ανθρώπου, αυτό της ζωής. Είναι το όλο ψυχολογικό κλίμα βίας που συντελείται εις βάρος της ΕΕΜ.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος καταδικάζει την επιχείρηση θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα και ζητά την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, τις διεθνείς συμβάσεις και τις διακρατικές συμφωνίες.
Παράλληλα η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών, καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εξωτερικών να εγγυηθεί και διασφαλίσει τα ανθρώπινα δικαιώματα της Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας, με βάσει τις αρχές και τους κανόνες των Διεθνών Συμβάσεων και όσα ορίζει το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και κεκτημένο, που υποχρεούται να σέβεται το κράτος της Αλβανίας για τις μειονότητες.

Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: