Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018

Τεράστιος βράχος στα κεφάλια μας!!!


Του Κώστα Μπατσή

Οι Γαλάτες το μόνο που φοβούνται είναι μην πέσει ο ουρανός στα κεφάλια τους. Το ίδιο φοβούνται, αλλά για άλλο λόγο και όσοι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής ή περαστικοί που διαβαίνουν το δρόμο Άρτας-Γέφυρας Πλάκας, στο μεσοδιάστημα μεταξύ των χωριών Σκούπας και Δαφνωτής.
Ο φόβος προέρχεται από ένα τεράστιο βράχο που κατέληξε στα ριζά του δρόμου και κρέμεται μετέωρος, με ενδεχόμενο κατάρρευσής του ανά πάσα στιγμή. Κατέληξε εκεί μετά από μεγάλη κατολίσθηση που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή. Μαζί του κατρακύλησαν και άλλοι μικρότεροι βράχοι αποκλείοντας την οδική πρόσβαση από το σημείο αυτό για εννέα ημέρες έως ότου απομακρυνθούν και αποκατασταθεί η κυκλοφορία.
Δεν γνωρίζουμε αν ρίζωσε στο σημείο που κατέληξε, ούτε αν με άλλη κατολίσθηση ξαναπάρει την κατηφόρα παρασέρνοντας τα πάντα στο δρόμο του σέρνοντας την καταστροφή. Καλό είναι ν΄απομακρυνθεί με οποιονδήποτε τρόπο ενδείκνυται για ν΄αποτραπούν τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις στο μέλλον. Και ας μην ξεχνούμε πως η πρόληψη είναι προτιμότερη από τη θεραπεία.
Όμως αν και έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που εμφανίστηκε η απειλή, ακόμη δεν έχει γίνει τίποτε. Και ο χειμώνας επελαύνει, με ότι αυτός συνεπάγεται για τον επικρεμόμενο βράχο και τους διερχόμενους.





 Κώστας  Μπατσής

Δεν υπάρχουν σχόλια: