Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Master Plan για τα αλιευτικά καταφύγια της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας. Ποια εντάσσονται στον προγραμματισμό για τουριστικές χρήσεις


Σύνταξη Προγραμματικού Σχεδίου Δράσεων (Master-Plan) βελτίωσης, εκσυγχρονισμού και σύνδεσης αλιευτικών καταφυγίων Ν. Πρέβεζας, προκήρυξε η Διαχειριστική Αρχή Ε.Π. της Περιφέρειας Ηπείρου, σε πλήρη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ  για πολιτική γραμμή της Περιφέρειας (δείτε ΕΔΩ), αναφορικά με το «πάντρεμα» της αλιευτικής και της τουριστικής χρήσης.

Το master plan θα επιδιώξει την απόκτηση μιας συνολικής εικόνας των εγκαταστάσεων των εξής θέσεων :
Καταφύγιο Μύτικα
Καταφύγιο Καστροσυκιάς
Καταφύγιο Λυγιάς
Καταφύγιο όρμου Οδυσσέα (Κερέτζα)
Καταφύγιο Αμμουδιάς (εκβολές Αχέροντα)
Καταφύγιο Βάλτου
και θα εξετάσει τη διερεύνηση των τάσεων και προοπτικών εξέλιξής τους, με σύνδεση με καταδυτικό, αλιευτικό, ιστιοπλοϊκό τουρισμό και δυνατότητα μετατροπής στο σύνολο ή μερικώς σε τουριστικά αγκυροβόλια.

Ο βασικός στόχος του Master plan είναι η δημιουργία ενός δικτύου καταφυγίων στις δυτικές ακτές της Περιφέρειας με ικανοποιητικές παροχές και εξυπηρετήσεις, γεγονός που θα συμβάλλει και στην περαιτέρω ανάπτυξη των περιοχών αυτών αλλά και της Περιφέρειας Ηπείρου γενικότερα, ενώ παράλληλα θα διερευνηθούν οι δυνατότητες προσαρμογής της χρήσης τους με τις δράσεις του καταδυτικού ή ιστιοπλοϊκού τουρισμού, αγώνες αθλητικής αλιείας ή και η μετατροπή τους κατά περίπτωση σε τουριστικά αγκυροβόλια, όπως αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο δράσεων της Περιφέρειας Ηπείρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: