Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, εκδήλωση Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων. Μια βραδιά που θα μείνει στην ιστορία ως η ωραιότερη ηπειρώτικη βραδιά της δεκαετίας στην Αττική .

Ως η ωραιότερη ηπειρώτικη βραδιά της δεκαετίας στην Αττική χαρακτηρίστηκε από το πλήθος που κατέκλυσε την κεντρική πλατεία των Άνω Λιοσίων την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, η εκδήλωση που οργάνωσε ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων.Με οδηγούς τους ζωντανούς θρύλους και «βαρόνους» του κλαρίνου Γρηγόρη και Σταύρο Καψάλη, τους σπουδαίους τραγουδιστές Σάββα Σιάτρα, Παγώνα Αθανασίου, Γιάννη Παπακώστα και τη νέα γενιά του ηπειρώτικου τραγουδιού Κώστα Μήτση και Λευκοθέα Φιλιππίδη, ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε εκεί μια πανδαισία της ηπειρώτικης μουσικής. Ένα μουσικό ταξίδι, που όμοιό του έχουμε σπάνια την ευκαιρία να απολαμβάνουμε.Περισσότεροι από 2500 Ηπειρώτες και φίλοι της Ηπείρου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων. Ήταν όλοι εκεί από νωρίς, όπως ακριβώς γίνεται και στα χωριά της μητέρας πατρίδας. Η έναρξη της βραδιάς έγινε με ένα αφιέρωμα στη Θεσπρωτία από τα πολυπληθή χορευτικά τμήματα του Συλλόγου και ακολούθησε βράβευση των Γρηγόρη και Σταύρου Καψάλη για την προσφορά τους στην παραδοσιακή μουσική της Ηπείρου και του Νίκου Αποστόλου στον αθλητισμό και στον εθελοντισμό από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Χρήστο Ρούσσα.
Ο πρόεδρος στο σύντομο χαιρετισμό του, αφού καλωσόρισε εκ μέρους του νέου ΔΣ τους παρευρισκομένους, τόνισε την αξία των εκδηλώσεων αυτών, που δίνουν τη δυνατότητα στους απόδημους Ηπειρώτες να έρθουν κοντά, να ανταμώσουν και να γνωριστούν μέσα από τον κοινό τόπο, τη διασκέδαση και να διατηρήσουν και να προάγουν τις παραδόσεις του τόπου τόσο στις νέες γενιές των Ηπειρωτών όσο και στους φίλους της Ηπείρου.
Πλήθος επισήμων, Βουλευτές, Αντιπεριφερειάρχης, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Συλλόγων και Ομοσπονδιών τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και απεύθυναν χαιρετισμό. Όλοι τόνισαν το σημαντικό έργο που επιτελεί ο Σύλλογος και υποσχέθηκαν ότι θα είναι αρωγοί σε κάθε του ενέργεια. Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε να κάνουμε στην παρουσία των συλλόγων του Δήμου Φυλής και των ηπειρώτικων συλλόγων της Αττικής που παρέστησαν και στήριξαν για μια ακόμη φορά το έργο του Συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων.
Το καλλιτεχνικό μέρος της βραδιάς ξεκίνησε με οργανικούς σκοπούς από τους τιμώμενους Γρηγόρη και Σταύρο Καψάλη και ακολούθησε γλέντι με τους εκατοντάδες Ηπειρωτών και φίλων της Ηπείρου να κρατούν το χοροστάσι γεμάτο μέχρι το πρωί χορεύοντας και τραγουδώντας σκοπούς και τραγούδια της Ηπείρου σε ένα κλίμα ευφορίας. Η εκδήλωση καλύφθηκε τηλεοπτικά από το ARTA TV-ΟΛΟ ΔΥΤΙΚΑ, το ΗΠΕΙΡΟΣ Tv1 και το αρτ tv.
Ο Σύλλογος Ηπειρωτών θα ήθελε να ευχαριστήσει για την καθοριστική συμβολή τους στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης τον Δήμο Φυλής, το ΝΠΔΔ Αθλητισμού & Πολιτισμού «Πάρνηθα» και την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου καθώς και τους χορηγούς Αφοί Πέλεχα "ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ", Αβράμη Σταμάτη, Δρόλια Θεοδόση!
Δεν υπάρχουν σχόλια: