Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Λύση στο πρόβλημα λειψυδρίας ζητούν οι κάτοικοι του Σκιαδά. Νέα επιστολή με υπογραφές προς το Δήμο Πρέβεζας, την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Εισαγγελέα

Αποτέλεσμα εικόνας για σκιαδας πρεβεζης

Αποτέλεσμα εικόνας για σκιαδας πρεβεζης
Αποτέλεσμα εικόνας για σκιαδας πρεβεζης



Την άμεση εξεύρεση και εφαρμογή μιας μόνιμης λύσης στα προβλήματα ύδρευσης που παρατηρούνται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στην κοινότητα Σκιαδά Πρέβεζας σχεδόν κάθε Καλοκαίρι εδώ και πολλά χρόνια, ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής, με επιστολή τους προς το δήμο Πρέβεζας, η οποία κοινοποιήθηκε και στην περιφέρεια Ηπείρου, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας και στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.
Οι κάτοικοι προχώρησαν στη νέα συγκέντρωση υπογραφών και ζητούν τις άμεσες ενέργειες της δημοτικής αρχής προκειμένου να λυθεί μόνιμα το πρόβλημα, ενώ μέχρι την εφαρμογή της μόνιμης, ζητούν την κάλυψη των αναγκών ύδρευσης της κοινότητας με προσωρινές λύσεις για τους καλοκαιρινούς μήνες.
Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους, η οποία συνοδεύεται από περισσότερες από 200 υπογραφές, η παραμέληση του προβλήματος από τη νυν δημοτική αρχή αλλά και από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές έχει δημιουργήσει σειρά ζητημάτων στους κατοίκους, ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας και επισκέπτες της Κοινότητας Σκιαδά.

Αποτέλεσμα εικόνας για σκιαδας πρεβεζης



Η επιστολή αναφέρει:
«Στην Κοινότητα Σκιαδά Πρέβεζας υπάρχει εδώ και πολλά έτη ζήτημα με τη διαρκή και απρόσκοπτη ύδρευση των κατοικιών κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Δεν συμβαίνει κάθε χρόνο, αλλά συμβαίνει αρκετά συχνά και πρέπει να δοθεί λύση.
Η παραμέληση της λύσης του προβλήματος αυτού από τη νυν αλλά και από τις Δημοτικές Αρχές των προηγούμενων ετών έχει δημιουργήσει σειρά ζητημάτων στους κατοίκους, ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας και επισκέπτες, όπως δισταγμό και αποτροπή της επίσκεψης στην κοινότητα τους καλοκαιρινούς μήνες, προβλήματα δημόσιας υγείας από πολύωρες ή πολυήμερες διακοπές ύδρευσης και εν τέλει αποτρέπει τη χρήση της ακίνητης περιουσίας για την οποία πληρώνονται οι φόροι και τα δημοτικά τέλη στο Κράτος και την τοπική αυτοδιοίκηση από τους ιδιοκτήτες τους.
Οι παρακάτω υπογράφοντες που φέρουμε την ιδιότητα του κατοίκου κοινότητας Σκιαδά Πρέβεζας ή και την ιδιότητα του δημότη Δήμου Πρέβεζας ή και την ιδιότητα του ιδιοκτήτη-συνιδιοκτήτη ακίνητης περιουσίας ή και την ιδιότητα του συγγενή κατοίκων ή και την ιδιότητα του τακτικού επισκέπτη στην Κοινότητα Σκιαδά, ζητούμε από τη δημοτική αρχή την άμεση εξεύρεση και εφαρμογή μιας μόνιμης λύσης στα προβλήματα ύδρευσης που παρατηρούνται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στην κοινότητα σχεδόν κάθε Καλοκαίρι εδώ και πολλά χρόνια και μέχρι την εφαρμογή της μόνιμης, ζητούμε την κάλυψη των αναγκών ύδρευσης της κοινότητας με προσωρινές λύσεις για τους καλοκαιρινούς μήνες.
Η ερήμωση των ορεινών κοινοτήτων δεν γίνεται τυχαία. Έχει να κάνει με την παραμέληση από τις τοπικές και κεντρικές Αρχές του Κράτους και με την αδράνεια των κατοίκων. Εμείς, ως κάτοικοι μόνιμοι και προσωρινοί, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία της επίσημης ενημέρωσης του Κράτους για το πρόβλημα αυτό και ζητούμε από το Κράτος να αναλάβει τις δικές του υποχρεώσεις έναντι αυτού του αιτήματός μας».
Να σημειώσουμε πάντως πως στις 7 Σεπτεμβρίου η οικονομική επιτροπή του δήμου Πρέβεζας στη συνεδρίασή της αποφάσισε την απευθείας ανάθεση λόγω κατεπείγοντος της προμήθειας με τίτλο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΟΣΙΜΟΥ ΥΔΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΚ ΡΕΥΜΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΚ ΣΚΙΑΔΑ», η οποία και αφορά την άμεση προμήθεια των σωληνώσεων που περιγράφονται στην μελέτη που εκπονήθηκε από την τεχνική υπηρεσία, προκειμένου το αρμόδιο προσωπικό του Δήμου να προβεί στις εργασίες τοποθέτησης και σύνδεσης της δεξαμενής στην ΤΚ Ρευματιάς με το δίκτυο ύδρευσης του Σκιαδά για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας λόγο στέρεψης των υδρευτικών γεωτρήσεων της κοινότητας με κίνδυνο για την δημόσια υγεία.
Σύμφωνα με τη αρ. 116/2017 μελέτη που εκπονήθηκε από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, το συνολικό ποσό της μελέτης ανέρχεται σε 24.800,00 € με ΦΠΑ 24%.

Δείτε την απόφαση ΕΔΩ



Δεν υπάρχουν σχόλια: