Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Μουσικό Σχολείο Άρτας :21 Σεπτεμβρίου «Παγκόσμια Ημέρα για την Ειρήνη»Δελτίο τύπου

Τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου το Μουσικό Σχολείο Άρτας, μέλος του δικτύου συνεργαζόμενων σχολείων με την UNESCO, οργάνωσε δραστηριότητες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Ειρήνη. Η ημέρα Ειρήνης είναι μια ετήσια γιορτή για την παγκόσμια ενότητα και την διαπολιτισμική συνεργασία και προσφέρει την ευκαιρία σε όλους μας να αναλογιστούμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος ώστε να σπάσει ο φαύλος κύκλος της βίας που δημιουργούν οι συγκρούσεις. Από το 1981, ο ΟΗΕ καθιέρωσε να εορτάζεται την 21η Σεπτεμβρίου.Μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δράσεις και έστειλαν το δικό τους μήνυμα για το ρόλο του σύγχρονου σχολείου που μπορεί να καλλιεργεί τον αμοιβαίο σεβασμό, και να βοηθά τους ανθρώπους να δημιουργήσουν πιο δίκαιες και χωρίς αποκλεισμούς ειρηνικές κοινωνίες, με σεβασμό στο συνάνθρωπο, με την ανάπτυξη των φιλειρηνικών συναισθημάτων και την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.
Οι μαθητές εμπνεύστηκαν από το ποίημα ''Ειρήνη'' του Γιάννη Ρίτσου και έγραψαν, ζωγράφισαν, τραγούδησαν για το αγαθό της ειρήνης. Συζήτησαν για το ρόλο της επιστήμης στην ειρήνη, χρησιμοποίησαν ειρηνικές εκφράσεις σε όλες τις γλώσσες που διδάσκονται στο σχολείο, έπαιξαν παιχνίδια που εκπαιδεύουν στην ειρηνική συνύπαρξη.

Το αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα για την Ειρήνη έκλεισαν ειρηνικά, εορταστικά και αισιόδοξα, οι νέοι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου, με το τραγούδι ''Αν όλα τα παιδιά της γης'' σε στίχους Γιάννη Ρίτσου, με το οποίο έκαναν την πρώτη μουσική τους παρουσία στο σχολείο και χειροκροτήθηκαν θερμά από όλους τους άλλους μαθητές, του Γυμνασίου και του Λυκείου.
Κείμενα, βίντεο, εικόνες και φωτογραφίες που δημιουργήθηκαν εκείνη τη μέρα αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα «ASPnet in action» και στο δικτυακό τόπο του σχολείου.
Η Διευθύντρια

Ανθούλα Ζιώρη

Δεν υπάρχουν σχόλια: