Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Ο 61χρονος που άφησε την Αθήνα: Ζει στα 1.200 μέτρα σε μια καλύβα παρέα με τους λύκους!


Ο 61χρονος Χρήστος Πούλιος είναι γέννημα θρέμμα της περιοχής των Τρικάλων, ωστόσο, πέρασε τρεις δεκαετίες στην πρωτεύουσα μέχρι, πριν από μερικά χρόνια, να αποφασίσει να εγκαταλείψει την Αθήνα και να εγκατασταθεί στο βουνό στα 1.200 μέτρα υψόμετρο.
Ο ίδιος, όπως αναφέρει στο trikalanews, επιθυμούσε διακαώς να πραγματοποιήσει το παιδικό του όνειρο και να δημιουργήσει τον δικό του χώρο στο βουνό, εκεί που υπήρχε η καλύβα του προπαππού του.

Το 2006 έπειτα από τριάντα χρόνια εργασίας ως τραπεζικός υπάλληλος, έναν γάμο και δύο παιδιά, ο κ. Πούλιος αποφάσισε να απαρνηθεί τις ευκολίες της αστικής καθημερινότητας και να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη για να ικανοποιήσει το παιδικό του όνειρο.
Ο 61χρονος, σήμερα άντρας, ζει στο βουνό, σε υψόμετρο 1.200 μέτρων, σε ένα μέρος που έφτιαξε ο ίδιος και μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη.
Με πολύ όρεξη και μεράκι δημιούργησε ξύλινες κατασκευές όπως καλυβάκι για να προστατεύεται από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, κρεβάτια πάνω στα δέντρα, αιώρες όπου χαλαρώνει και απολαμβάνει την ηρεμία της φύσης, …τραπεζαρία και μπάνιο.
Εντύπωση προκαλεί το αυτοσχέδιο παρατηρητήριο που έφτιαξε και αγναντεύει από ψηλά τον θεσσαλικό κάμπο, «σαν να ταξιδεύει με αεροπλάνο» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ίδιος.
Κατά καιρούς, ο κ. Πούλιος φιλοξενεί πολλούς φίλους του, που τον επισκέπτονται από την Αθήνα, αφού το μέρος είναι αρκετά …ευρύχωρο καθώς τα κρεβάτια στα δέντρα ανέρχονται στα 15.
Τέλος, αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι το …σπίτι του 61χρονου έχουν επισκεφτεί αρκετοί λύκοι, ενώ κατά διαστήματα έχει πέσει θύμα κλοπών, αλλά αυτό δεν τον πτόησε και συνέχισε να ζει το όνειρό του.















Δεν υπάρχουν σχόλια: