Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Τσίπουρο, κλαρίνο και καλή διάθεση έφτασαν το κέφι στα ύψη, στην εκδήλωση των Ηπειρωτών Ζεφυρίου




Με την παραδοσιακή μυσταγωγία, αναβίωσε και φέτος η διαδικασία απόσταξης τσίπουρου στο Ζεφύρι Αττικής το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019, από τον τοπικό Σύλλογο Ηπειρωτών Ζεφυρίου,''τηρώντας μία συνέχεια 30 χρόνων'', όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηλίας Αθανασόπουλος, γνήσιος συνεχιστής του επί μία 15ετία άξιου Προέδρου Νίκου Μαλάμου.



Η αναβίωση της γιορτής του τσίπουρου από τον Σύλλογο Ηπειρωτών, είναι ένα έθιμο που κρατάει χρόνια και το οποίο έχει καταξιωθεί στα πολιτιστικά δρώμενα του Ζεφυρίου και του νέου Δήμου Φυλής πλέον. Απόδειξη ότι το τιμούν με την παρουσία τους όχι μόνο τα μέλη του Συλλόγου, αλλά πολλοί ακόμα δημότες, και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, που έχουν συνηθίσει να μετέχουν, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, στο παραδοσιακό δρώμενο, αλλά και στο τρικούβερτο γλέντι που το συνοδεύει.
Έγινε βράβευση μελών του Συλλόγου για την πολυετή τους προσφορά στην διατήρηση της "γιορτής της παράδοσης τα τσίπουρα”


Στη συνέχεια, την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμου Φυλής (απαρτίζεται από τους πρώην Δήμους Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Φυλής)  Χρήστος Παππούς.



Ακολούθησε πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Μάκης Κιάμος-Χήτος, που αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απόδημοι Ηπειρώτες και ανέλυσε το πρόβλημα που προέκυψε με την προωθούμενη ιδιωτικοποίηση του Ζαππείου Μεγάρου
Στο ηπειρώτικο αυτό αντάμωμα, παρέστησαν,ο Δήμαρχος του Δήμου Φυλής Χρήστος Παππούς, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Γεώργιος Τσίπρας, η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων του Δήμου Φυλής, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, αποτελούμενη από τον πρόεδρο Μάκη Κιάμο - Χήτο, την έφορο Δημοσίων σχέσεων Μαρίκα Γκόνη και τα μέλη του Δ.Σ. Κώστα Ζηκόπουλο, Δημήτριο Δάλλα και Χριστόφορο Ευθυμίου , πρώην δήμαρχοι του πρώην Δήμου Ζεφυρίου, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και ετεροδημικών οργανώσεων από άλλες περιοχές της Ελλάδος που δραστηροποιούνται στο Δήμο Φυλής.
Επίσης  ο Πρόεδρος Χρήστος Ρούσσας και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτών Περιστερίου Ζήκος Κόντης, η πρόεδρος των Ηπειρωτών Αγ. Αναργύρων Αθηνά Ζάγκα ,από τους Ηπειρώτες Ιλίου  ο πρόεδρος Χρήστος Γκόνης,  από τους Ηπειρώτες Αχαρνών η πρόεδρος Μελπομένη Καράλη με όλο το Δ.Σ., ο πρόεδρος της Αδελφότητας Πόβλας Θεσπρωτίας Παναγιώτης Ανυφαντής, πολλά μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Ηπειρωτών Ασπροπύργου αλλά και αντιπροσωπείες άλλων Ηπειρωτικών αποδημικών οργανώσεων.

Τους παρευρισκόμενους διασκέδασε ο έξοχος κλαρινίστας Τάσος Μαγκλάρας συνεπικουρούμενος από τα ανερχόμενα αστέρια του δημοτικού τραγουδιού  Χρήστο Πότση και Αλέξανδρο Μαγκλάρα.
Πολλά συγχαρητήρια στον πρόεδρο Ηλία Αθανασόπουλο και τους άξιους συνεργάτες του για την πολύ καλή  διοργάνωση . 
Και του χρόνου με υγεία!!! 





























































































































































































































































































































































































Φωτο: Χριστόφορος Ευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: