Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Νέα αναθεώρηση των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας του ΥπΑΑΤ, Κώστας Μπαγινέτας



Νέα αναθεώρηση του χάρτη των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας του ΥπΑΑΤ, Κώστας Μπαγινέτας, από την Κοζάνη, όπου παραβρέθηκε ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στις κάμερες τοπικών καναλιών, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης δεξίωσης στο δημαρχείο Κοζάνης, κατά την πρόσφατη οριοθέτηση (σ.σ. επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) "σε αρκετές περιοχές έγιναν λάθη και παραλείψεις. Την περίοδο 2021-2027 θα υπάρχει καινούρια αναθεώρηση και δυνατότητα διαπραγμάτευσης στα πλαίσια της νέας ΚΑΠ για την χωροθέτηση μειονεκτικών περιοχών." Να υπενθυμίσουμε ότι η οριοθέτηση αφορά τις δράσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως την εξισωτική αποζημίωση κ.ά.
Επιπλέον, αναφέρθηκε στο μέτρο των Σχεδίων Βελτίωσης, λέγοντας ότι ως τις 15 Δεκεμβρίου έχει ζητήσει από όλους του περιφερειάρχες αποφάσεις ένταξης για τον εκσυγχρονισμό γεωργικών εκμεταλλεύσεων. Επίσης μίλησε για την προκήρυξη νέων μέτρων, όπως του μέτρου για την προστασία από τα έντονα κλιματικά φαινόμενα.
Ο κ. Μπαγινέτας επισκέφθηκε τους Πύργους, μαζί με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη και είδε την πολύ καλή δουλειά των αγροτών για την προστασία των μήλων και κερασιών με δίχτυα.


https://www.agro24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: