Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

"Έγλημα" στο κέντρο της Αθήνας. Νεκροί για δεύτερη φορά ο Ευάγγελος και ο Κωνσταντίνος Ζάππας


Το Ζάππειο Μέγαρο και κατ’ επέκταση το Κληροδότημα του Ζάππα προσπαθούν να το εντάξουν «στα υπό εκμετάλλευση» και, φυσικά, δεν είναι δυνατόν να το διαχειριστούν ιδιωτικά συμφέροντα.
 Οι ευεργετηθέντες εναντίον των ΕΥΕΡΓΕΡΤΩΝ. Δεν "χωνεύεται με τίποτε αυτό"...
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος είναι έτοιμη να αγωνιστεί ενάντια στα επιχειρούμενα σχέδια.

 Διαβάστε την δήλωση του Προέδρου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας


Το Ζάππειο Μέγαρο δεν ιδιωτικοποιείται…

Είναι αλήθεια πως το μεγαλείο του ηπειρωτισμού συνθέτουν αξίες και ιδανικά που έχουν σχέση με τον αλτρουισμό, τη μεγαλοψυχία και την υπέρβαση του «εγώ». Κάθε Ηπειρώτης νιώθει υπερήφανος για την καταγωγή του, γιατί την Ήπειρο δεν τη συνθέτει το φτωχό και το άγονο του εδάφους, αλλά παράλληλα το μεγαλείο της ψυχής, ο ανυπέρβλητος ηρωισμός και η αυτοθυσία στην υπόθεση της προσφοράς για το κοινό καλό.
Η προσφορά των Ηπειρωτών - ευεργετών είναι μοναδική. Είναι αδύνατο να φανταστούμε την Αθήνα χωρίς το Ζάππειο και την Ακαδημία, το Καλλιμάρμαρο και το Αστεροσκοπείο, τη Σχολή Ευελπίδων και το Μέγαρο Μελά, την Εθνική Τράπεζα και το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αρσάκειο, το Αρχαιολογικό Μουσείο και τόσα άλλα. Τα εθνικά αυτά ευεργετήματα έχουν πάρει πανελλήνιο χαρακτήρα και αποτυπώνουν την εθνική ηπειρώτικη ψυχή, αφού εκτός των άλλων διδάσκουν αξίες και ιδανικά και στην ουσία νοηματοδοτούν την ανυπέρβλητη εθνική λαμπρότητα. Είναι στοιχεία της εθνικής μας κληρονομιάς και γι’ αυτό ανήκουν σ’ όλους τους Έλληνες, δεν εντάσσονται, «στα υπό εκμετάλλευση» και, φυσικά, δεν είναι δυνατόν να τα διαχειριστούν ιδιωτικά συμφέροντα.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, η κορυφαία οργάνωση των απόδημων Ηπειρωτών που αριθμεί στις τάξεις της πάνω από τετρακόσια Σωματεία Ηπειρωτών, είναι ο θεματοφύλακας της Ηπειρώτικης παράδοσης και του Ηπειρώτικου πολιτισμού. Αυτόν τον πολιτισμό στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και τα εθνικά ευεργετήματα υπηρετεί και προασπίζει και θα αγωνιστεί, όπως έκανε και παλιότερα, για την αποτροπή τυχόν μετατροπής τους σε «εμπορικά προϊόντα» και ως εκ τούτου της διαχείρισής τους από ιδιωτικά συμφέροντα.
Ήδη συγκαλέσαμε «Γενικό Συμβούλιο» στις 23 Οκτωβρίου 2019, για να καθορίσουμε τη στάση και να ορίσουμε την τακτική μας απέναντι στην, έστω και παραμικρή σκέψη «ιδιωτικοποίησης» του Ζαππείου Μεγάρου. Τα εθνικά κληροδοτήματα δεν εκποιούνται, αφού είναι σηματωροί της Ηπειρώτικης εθνικής ψυχής.



Ο πρόεδρος τη Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας
Χρυσόστομος (Μάκης) Χήτος – Κιάμος


Δεν υπάρχουν σχόλια: