Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο αντίο… Πορεία και αποκλεισμός στην Εθνική


Σε κλίμα οδύνης οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία ο 35χρονος Κωνσταντίνος στους Βουλιαράτες. Χιλιάδες από κάθε χωριό της Βορείου Ηπείρου και από κάθε γωνιά της Ελλάδας είπαν το τελευταίο αντίο στο νέο που έχασε την ζωή του, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου. Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου, ενώ νωρίτερα, η σορός είχε τεθεί στην κεφαλή της νεκρικής πομπής με την οικογένεια του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα να τον «ακολουθεί» στην τελευταία του διαδρομή. Οι χιλιάδες πολίτες που βρέθηκαν στην κηδεία τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο και φώναξαν συνθήματα, όπως «Κατσίφα ζεις, εσύ μας οδηγείς», «αθάνατος», «ήρωας» καθώς και συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και της Βορείου Ηπείρου.

Μετά την ολοκλήρωση της νεκρώσιμης ακολουθίας εκατοντάδες άνθρωποι έκαναν από πορεία από το χωριό μέχρι τον κεντρικό δρόμο, την Εθνική Οδό Κακαβιάς- Αργυροκάστρου. Κρατώντας ελληνικές σημαίες και ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο βρίσκονται επί της εθνικής οδού, όπου η κυκλοφορία διακόπηκε για μισή ώρα περίπου.
Η παρουσία της Αλβανικής Αστυνομίας ήταν διακριτική και δεν υπήρξε ένταση.
Την επόμενη ώρα αναμένεται σταδιακά να αναχωρήσουν από την Αλβανία προς τον ελληνικό μεθοριακό σταθμό τα λεωφορεία που κινήθηκαν από διάφορες περιοχές της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: