Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Πολύ συνετή η στάση της Ελληνίδας υφυπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας στο θέμα Κατσίφα


Πραγματικά αξίζει ένα δημόσιο μπράβο στην Ελληνίδα υφυπουργό Εξωτερικών  και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Αλβανίας Αφροδίτη Ντράλιου, που είναι αρμόδια για τις ευρωπαϊκές σχέσεις, τα θέματα μειονοτήτων και τα ανθρώπινα δικαιώματα, η οποία τήρησε με δηλώσεις της συνετή στάση και θέση στο θέμα του θανάτου του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, και σαφώς αποστασιοποιήθηκε από την εκρηκτική συμπεριφορά του αλβανικού πολιτικού κατεστημένου. 
Δεν πυροδότησε με τα λεγόμενά της το κλίμα, αντίθετα επιχείρησε να το κατευνάσει.  Όχι μόνο απέφυγε τις ακρότητες, αλλά με τις δηλώσεις της έμμεσα τις αποδοκίμασε.

 Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να κρίνω κάτι στο οποίο δεν ήμουν παρούσα. Δεύτερον, το θέμα είναι ιδιαίτερα λεπτό και λόγω της θέσης μου, ως εκπροσώπου της αλβανικής κυβέρνησης και, επίσης, εκπροσώπου της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία (…) Φυσικά το να χάνεται μία ανθρώπινη ζωή είναι θλιβερό και όχι μόνο για την οικογένεια, για ολόκληρη τη μειονότητα και γενικά για όλους. Είναι θέμα αρμοδιότητας της δικαιοσύνης και της αστυνομίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: