Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

''Τα τραγούδια της φυλακής''. Του Ηπειρώτη λογοτέχνη Αυγερινού Ανδρέου,το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στην αίθουσα της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών,


''Τα τραγούδια της φυλακής''. Του Ηπειρώτη λογοτέχνη και δικηγόρου Αυγερινού Ανδρέου.

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 18.30', στην αίθουσα Μιχαήλ Αβέρωφ της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, Ακαδημίας και Γενναδίου 8, 7ος όροφος, Ομόνοια, πρωτοπαρουσιάζεται το βιβλίο.


Αυγερινός Ανδρέου

Ο Αυγερινός Ανδρέου γεννήθηκε στην Άνω Καλεντίνη Άρτας. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ζει και εργάζεται ως δικηγόρος στην Αθήνα. Είναι Πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, της οποίας υπήρξε και Γενικός Γραμματέας. Είναι συνιδρυτής της Αθηναϊκής Εταιρίας Πολιτισμού, της οποίας υπήρξε Πρόεδρος. Έχει εκδώσει τις ακόλουθες ποιητικές συλλογές: "Αντιστροφές", "Δίπυλος", "Πέτρα και Φως", "Μετά την καταιγίδα", "Ιχνηλατώντας τους Καιρούς", "Το δοιάκι των καιρών", "Έβδομη Γραφή". Έχουν δημοσιευτεί από τον ίδιο οι ακόλουθες μελέτες με τίτλο: "Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης στην δημώδη και λόγια ποίηση", "Ερμηνευτική προσέγγιση στο κλέφτικο τραγούδι της Λένως Μπότσαρη". Έχει αποδώσει στην ομιλούμενη νεοελληνική γλώσσα το τραγούδι του Βασίλη Μιχαηλίδη "Η 9η Ιουλίου του 1821 εν Λευκωσία (Κύπρου) ή το Τραούδιν του Κυπριανού". Υπό έκδοση είναι η μελέτη με τίτλο "Τα τραγούδια της φυλακής". Έχει δημοσιεύσει ιστορικές και λαογραφικές μελέτες και άρθρα σε πολλά λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: