Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Στις 14 Νοεμβρίου 2018, στις 19.00', στο Public Συντάγματος, η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου της Δήμητρας Ιωάννου ''Η κληρονόμος του ποταμού''.


Ποιός θέλει να ταξιδέψει στον Αχέροντα και να γνωρίσει τους μύθους, τους θρύλους και τα πλάσματα που έχουν ζυμωθεί από τα μαγικά νερά του;

Ποιος θέλει να αντικρίσει τον Ποταμό της Λήθης μέσα από τα μάτια μεγάλων αρχαίων δημιουργών που τον έχουν υμνήσει στα έργα τους;
Και πώς εμπλέκονται τα πιο πάνω στοιχεία στη ζωή και στο θάνατο της Ρόζας Παλαιολόγου;
Θα καταφέρουν η εγγονή της Λευκή και ο ντετέκτιβ Χρήστος Βαράγκης να ξεδιαλύνουν το μυστήριο της δολοφονίας της;



Στις 14 Νοεμβρίου 2018, στις 7.00 το απόγευμα, θα μας περιμένουν στο Public Συντάγματος για να μας συστήσουν την ''Κληρονόμο Του Ποταμού'', το νέο μας βιβλίο της Πρεβεζάνας Δήμητρας Ιωάννου, που κυκλοφορεί από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ - PSICHOGIOS PUBLICATIONS!

Η υπέροχη Peny Papadaki (Πένη Παπαδάκη), ο μοναδικός Πάνος Τουρλής και η εκπληκτική Theodora Siarkou (Θεοδωρα Σιαρκου), θα μας ξεναγήσουν στα μυστήρια του Βασιλιά Ποταμού αλλά και στην Αθήνα του '60.


Λίγα λόγια για το βιβλίο

1960
Η μυστηριώδης γυναίκα που τριγυρίζει στις όχθες του Αχέροντα χαρίζει τις γνώσεις της στη δεκαεξάχρονη Ρόζα που φτάνει στην Αθήνα και χτίζει από το μηδέν μια αυτοκρατορία, καθώς η πολυτάραχη ζωή της σημαδεύεται από μεγάλους έρωτες, δυνατές ίντριγκες, έντονα μίση κι ένα σκοτεινό μυστικό που καλείται να περιφρουρήσει πάση θυσία, ακόμα και με την ίδια της τη ζωή.
2017
Η δολοφονία της πασίγνωστης πλέον Ρόζας Παλαιολόγου συγκλονίζει το πανελλήνιο και ο διάσημος ερευνητής Χρήστος Βασταρδής μαζί με την εγγονή της, τη Λευκή, καλούνται να λύσουν το μυστήριο.
Όσο περνά ο καιρός, χώνονται όλο και πιο βαθιά σε έναν λαβύρινθο μίσους και θανάσιμων εχθρών. Κι ενώ αναζητούν τη λύση στο παρελθόν, η βοήθεια έρχεται ανέλπιστα από το αγερικό του ποταμού.
Ποια είναι η μυστηριώδης Λευκοθέα που αναδύεται από τα πέπλα του χρόνου και μοιάζει ζυμωμένη από τα αθάνατα νερά; Θα καταφέρουν να λύσουν τους γρίφους της Ρόζας που φαίνεται να τους καθοδηγεί μέσα από τα έργα αρχαίων δημιουργών που έχουν υμνήσει τον επιβλητικό Αχέροντα;
Ένα βιβλίο κεντημένο ως τα μύχια με τους θρύλους του μεγαλόπρεπου Βασιλιά της Λήθης και των μυθικών παραποτάμων του, του καυτού Πυριφλεγέθοντα και του παγερού Κωκυτού. Μια ιστορία που περνώντας μέσα από τον θάνατο υμνεί τη ζωή.




Δήμητρα Ιωάννου

Η Δήμητρα Ιωάννου κατάγεται από την Πρέβεζα και σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ασχολείται επαγγελματικά με τη Σωματική Ψυχοθεραπεία και τη Βιοανάδραση. Η μελέτη των ανθρώπινων σχέσεων, συμπεριφορών και διαδράσεων ανέκαθεν τη γοήτευε, ενώ το γράψιμο είναι το μεγάλο της πάθος. Η αγάπη της για την Ελλάδα είναι ριζωμένη βαθιά, γι’ αυτό και ερευνά επίμονα τη λαογραφία και τα μυστικά κάθε γωνιάς της. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ – ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΓΙΣΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: