Υλικά για 6 άτομα
500
γρ.
αλεύρι
190
γρ. ζάχαρη
300
mel.γάλα
190
γρ. βούτυρο
3
αυγά
1/4
κουτ. του γλυκού αλάτι
4
κ. γλ.
baking powder
ξύσμα
από 1 λεμόνι
ΓΙΑ
ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΚΑΝΕΛΛΑΣ
230
γρ. βούτυρο
200
γρ. καστανή ζάχαρη
20
γρ. νισεστέ
1
κουτ. της σούπας κανέλα
60
γρμ. μελι
Εκτέλεση
συνταγής
Προθερμαίνετε
τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Κοσκινστε
το αλεύρι με το baking powder.
Στο
μίξερ ριξτε όλα τα υλικά μαζί και τα
χτυπάμε για 5' μέχρι να γίνει ένα λείο
μείγμα.
Αδειάστε
την ζύμη σεμια βουτυρωμενη και ελαφρώς
αλευρωμένη φορμα κεικ η σε ατομικα
φορμακια μιας χρησης.
Σε
ένα μπολ βάλτε το βούτυρο με την καστανή
ζάχαρη, το νισεστέ, την κανέλα και ανακατεύουμε
μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάλτε
κουταλιές από το δεύτερο μείγμα πάνω
στο πρωτο μειγμα του κέικ.
ψήνουμε
για 30 με 35 λεπτά,αφηστε να κρυωσει για
30' και σερβιρετε με μελι.
Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων
Ελλάδος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου