Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018

Τώρα και φάρμα με μοσχάρια από την Ηπειρωτική εταιρία «ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ»


Μπορεί η οικονομική κρίση να έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην πλειοψηφία των επιχειρήσεων – κυρίως των μικρομεσαίων – όμως είναι παρήγορο ότι υπάρχουν ακόμη κάποιες που όχι μόνο αντέχουν, αλλά επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους κόντρα στην δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα και στην οποία είναι… άθλος να λάβει σάρκα και οστά η όποια επένδυση!

Μια τέτοια λοιπόν επιχείρηση είναι Ηπειρωτική και πιο συγκεκριμένα η γνωστή πτηνοτροφική εταιρεία «Νιτσιάκος» στην ΒΙΠΕ Ιωαννίνων, ο τζίρος της οποίας το 2017 ανήλθε στα 325 εκατ. ευρώ, έναντι 301,5 εκατ. ευρώ το 2016.
Επενδυτικό πλάνο 50 εκατ.!
Στο ποσό των 50 εκατ. ευρώ ανέρχεται το επενδυτικό πλάνο της εταιρίας που υλοποιεί τη διετία 2018-2019 με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της παραγωγής και την είσοδο της εταιρίας στην αγορά του μοσχαριού με δική της φάρμα και ορίζοντα διάθεσης ποσοτήτων τις αρχές του 2019. Σύμφωνα με τη Διοίκηση, η παραγωγή θα είναι μικρή και θα δίνεται έμφαση στην premium ποιότητα του κρέατος με επιλεγμένες φυλές, ενώ θα αφορά σε διάθεση μόνο στην εγχώρια αγορά.
Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στελέχη της εταιρίας σε ενημερωτική συνάντηση με δημοσιογράφους, τα οποία επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η «Νιτσιάκος» παραμένει στρατηγικά στο χώρο του κοτόπουλου, με το «μαύρο κοτόπουλο», να αποτελεί στρατηγική επιλογή ανάδειξης της σημασίας της σωστής διατροφής.
Τι προγραμματίζει…
Στο πλαίσιο του επενδυτικού της προγράμματος, η εταιρία προγραμματίζει, μεταξύ άλλων, την επέκταση του υφιστάμενου πτηνοσφαγείου – τυποποιητηρίου στη ΒΙ.ΠΕ Ιωαννίνων, τη δημιουργία νέας μονάδας βιολογικού καθαρισμού και επεξεργασίας των στερεών αποβλήτων και την επέκταση του εκκολαπτηρίου.
Επιπλέον, σχεδιάζεται η δημιουργία νέας γραμμής παραγωγής προψημένων προϊόντων, αυξάνοντας τη δυναμικότητα και διασφαλίζοντας τη σταθερή ποιότητα αλλά και την ευελιξία στη διαχείριση των συνταγών που έχουν πάντα ως πρώτη ύλη τα κοτόπουλα και τις γαλοπούλες «Νιτσιάκος». 
Όπως αναφέρθηκε, η «Νιτσιάκος» σχεδιάζει τη δημιουργία νέων κωδικών στην κατηγορία των αλλαντικών. Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζει τη στρατηγική συμφωνία συνεργασίας με την εταιρία παραγωγής και διανομής αλλαντικών ΝΙΚΑΣ, που ανήκει στον όμιλο της Chipita, για την παρασκευή αλλαντικών από κοτόπουλο.
Και στις ζωοτροφές 
Ακόμη η εταιρία προχώρησε στην αγορά των παλιών εγκαταστάσεων του Κεράνη στη Χαλκίδα, απέναντι από το λιμάνι έκτασης 135 στρεμμάτων, με 35.000 τ.μ. καλυμμένη έκταση με στόχο την εγκατάσταση κέντρου διανομής ζωοτροφών στη Νότια Ελλάδα.
Άνοιγμα και στο εξωτερικό!
Όσον αφορά στις εξαγωγές, όπως αναφέρθηκε, η εταιρία μετά το άνοιγμα της αγοράς σε κεντρική και νότια Ιταλία στρέφει την προσοχή της και στη Βόρεια Ιταλία, καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο ολόκληρη τη χώρα. Μετά το Βαλκάνια, την Κύπρο και την Ιταλία, οι εξαγωγές της «Νιτσιάκος» το 2019, θα διευρυνθούν με την αγορά της Αγγλίας να αποτελεί τον επόμενο στόχο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: