Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Η φαγωμάρα στην «Ομόνοια»… καλά κρατεί ακόμη και όταν η Αλβανία προκαλεί!


Σε μια περίοδο που τα εθνικά μας θέματα βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή και η Ελλάδα στη… γωνία, τόσο για το Μακεδονικό, όσο και για τα εκκρεμή ελληνοαλβανικά ζητήματα, με τον Υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά να δηλώνει πως πριν πάει διακοπές (!) θα τα λύσει όλα, η φαγωμάρα στην «Ομόνοια» δεν λέει να σταματήσει.

 Σε τόσο κρίσιμες συγκυρίες θα έπρεπε τα στελέχη της κορυφαίας Βορειοηπειρωτικής Οργάνωσης να βάλουν στην άκρη τις όποιες μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις και να αγωνιστούν ενωμένοι για την προστασία των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας. 

Δυστυχώς όμως το κλίμα παραμένει εκρηκτικό, παρά και το ενωτικό μήνυμα του νέου Προέδρου Βασίλη Κάγιου. Κι αυτό γιατί αμφισβητούνται κι αυτές οι εκλογικές διαδικασίες και γίνεται λόγος για εκφυλιστικά φαινόμενα!
Καταγγελίες…
Μετά την καταγγελία  του πρώην Έπαρχου Μεσοποτάμου, δημοσιογράφου Βασίλη Καλύβα,  προς τον Επίτροπο Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τις Εθνικές Μειονότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου χαρακτηρίζει παράνομο τον τρόπο ανάδειξης του Προέδρου και του Γενικού Συμβουλίου, ακολούθησε παραίτηση στελέχους της «Ομόνοιας».  
Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Άλκης Πούλης, που ήταν δύο φορές υποψήφιος πρόεδρος, παραιτήθηκε από την οργάνωση, σημειώνοντας: «Έχω δηλώσει παραίτηση στο νέο πρόεδρο της «Ομόνοιας», παρά τη «δελεαστική» πρόταση που «κυκλοφορεί» να αναλάβω αντιπρόεδρος, από κάθε αξίωμα της οργάνωσης και γενικά διακόπτω κάθε άμεση πολιτική ενασχόληση με τα κομματικά κοινά του τόπου. Δεν φτιάχνουμε νέο κόμμα, δεν θα πάμε σε κανένα άλλο κόμμα ή οργάνωση (άλλωστε ούτε μέλος του "ΚΕΑΔ" δεν υπήρξα ποτέ), φτιάχνουμε μια πολύ κλειστή ομάδα ανθρώπων με γνώσεις, που αγαπάνε τον τόπο, που θα ασχολείται σοβαρά με τα ουσιαστικά θέματα χωρίς να μοιράζει καρέκλες, εξουσία και χωρίς να έχει ουδεμία άμεση εμπλοκή εκ του καταστατικού σε οποιαδήποτε πολιτική διεργασία».
Ο νέος Πρόεδρος 
Στο μεταξύ ο νέος πρόεδρος της «Ομόνοιας» Βασίλης Κάγιος εμφανίζεται ενωτικός. Και καλεί-προσκαλεί τους Βορειοηπειρώτες «να πορευθούμε πιο ορθά στο δρόμο της οργανωμένης προσπάθειας στην «Ομόνοια», σύμφωνα με όσα το καταστατικό και το πολιτικό πρόγραμμα ορίζει. Ας προσπαθήσουμε ο καθένας να γίνουμε περισσότεροι στο μετερίζι αυτό. Προσωπικά δεσμεύομαι ότι αποφεύγοντας προσωπικές φιλοδοξίες και λάθος συμπεριφορές θα συμβάλω στο μέτρο του δυνατού ώστε καλύτερα να καλλιεργείται η συλλογικότητα στη λήψη αποφάσεων και το ενωτικό κλίμα σε όλα τα επίπεδα, ειδικά δε στα όργανα της "Ομόνοιας", ώστε να αποδίδει λειτουργικά ο κόπος και οι θυσίες του καθενός μας και ειδικά των απλών μελών στις τοπικές οργανώσεις». 
Γενικά και ανεξάρτητα από τις εκλογές πρέπει να καταλάβουν, επιτέλους, οι Βορειοηπειρώτες, αλλά και οι παράγοντες της Μειονότητας, ότι μόνο ενωμένοι μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους. Διαφορετικά θα τους «χειρίζονται» και θα τους «διαχειρίζονται» οι Αλβανοί με τον τρόπο, που θέλουν. Και αυτό δεν τους συμφέρει. Και σε βάρος τους θα καταλήξει, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.  
Η. Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: